2018.10.21, Vasárnap

Aktuális

Újabb jelentős fejlesztés indul a pécsi egyetemen

2018.10.20

Az Egészségtudományi Kar két emblematikus épülete bővül, illetve újul meg a kétmilliárdos beruházásban. Rövid időn belül a sokadik PTE-projektről számolhatunk be.

Felújítják a szigetvári Páduai Szent Antal Plébániatemplomot

2018.10.19

A kormány 192 millió forintos támogatást nyújt a szigetvári Páduai Szent Antal Plébániatemplom felújításához - mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára csütörtökön a baranyai városban.

Együttműködik Paks városa a Pécsi Tudományegyetemmel

2018.10.18

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) széles körű szakmai munkával támogatja Paks Város Önkormányzatát, ezzel együtt a Paks 2 beruházást – az erről szóló megállapodást szerdán délelőtt írták alá a PTE Állam- és Jogtudományi Karán.

Mintegy négyszázmilliós bölcsőde- és óvodafelújítás indult Szigetváron

2018.10.18

Mintegy négyszázmillió forintos európai uniós forrásból bővítik és modernizálják a szigetvári óvodákat és bölcsődéket, a kivitelezési munkálatok már megkezdődtek - tájékoztatta a Baranya Megyei Önkormányzat az MTI-t.

Újraindulhat a vonatforgalom a Déli pályaudvaron csütörtök hajnalban

2018.10.17

Újraindulhat a vonatforgalom a Déli pályaudvaron csütörtök hajnalban, miután szerda estig befejeződik a pályaudvar karbantartása, a felújított berendezések üzempróbája - közölte a MÁV Zrt. szerdán az MTI-vel.

Közös mélységi ellenőrzést tartottak Baranya megyében

2018.10.17

A Bács-Kiskun és a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztályának munkatársai 2018. október 13-án a jogsértő cselekmények elkövetésének megelőzése, felderítése, illetve megszakítása érdekében, valamint az illegális migrációs útvonalak ellenőrzése végett közösen ellenőriztek Baranya megye több pontján is.

Sportpálya épülhet Körtvélyesben

2018.10.16

Rekortánborítású, többfunkciós sportpálya építésére nyújtott be pályázatot az önkormányzat Komló körtvélyesi városrészébe. A jelentős lakossággal rendelkező, de a központtól távol eső negyedbe tervezett pályát bárki használhatja majd.

Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

2018.10.16

Az Országgyűlés kedden kivételes eljárásban határozott a lakás-takarékpénztárak állami támogatásának kivezetéséről. A döntés nem érinti a már megkötött lakás-előtakarékossági szerződéseket, az állami támogatás a törvény hatályba lépését követően megkötött, illetve meghosszabbított szerződések esetében nem jár majd.

Nyílt napok a Pécsi Szakképzési Centrum tagintézményeiben

2018.10.15

Idén is nyílt napokon ismerkedhetnek meg a gyerekek és szüleik a PSZC tagintézményeivel

Felavatták a Nemzeti Kosárlabda Akadémiát Pécsett

2018.10.14

Orbán Viktor miniszterelnök személyesen adta át Pécsett a Nemzeti Kosárlabda Akadémiát, ahol a remények szerint a jövő kiváló kosárlabdázóit nevelik majd.

Bevezették az egységes üzemanyag-jelölő címkéket a benzinkutakon

2018.10.13

Európai uniós irányelv írja elő péntektől minden tagországban az egységes üzemanyag-jelölő címkék bevezetését, de megmaradnak a benzinkutakon az üzemanyagok megszokott helyi jelölései is.

Százmillióból újították fel az észak-baranyai Szászvár rendelőjét

2018.10.12

A szászvári háziorvosi rendelő 1600, a fogászat mintegy 1000 ember ellátását biztosítja.

Péntektől korlátozzák a 3,5 tonnánál nehezebb járművek kompközlekedését Mohácson

2018.10.11

Péntek hajnaltól szünetel a 3,5 tonna össztömeget meghaladó járművek szállítása a Mohács-Újmohács kompátkelőhelyen a Duna rendkívül alacsony vízállása miatt - tájékoztatta a Mohácsi Városgazdálkodási és Révhajózási Nonprofit Kft. csütörtökön az MTI-t.

Felavatták a ZÁÉV által kivitelezett kosárakadémiát

2018.10.11

Az országban egyedülálló adottságokkal bíró kosárlabdás létesítmény jött létre Pécsett.

Huszonöt magyar mozi csatlakozott a vasárnapi Európai Art Mozi Naphoz

2018.10.10

Magyarországon huszonöt, Európa-szerte pedig több mint 600 filmszínházban rendezik meg vasárnap az Európai Art Mozi Napot, amelynek célja, hogy ráirányítsa a figyelmet az európai filmművészet sokszínűségére.

A pécsi havihegyi mandulafa lett az év fája

2018.10.19

A pécsi havihegyi mandulafa nyerte el 4779 szavazattal idén az év fája címet - közölte a kezdeményezést 2010-ben életre hívó Ökotárs Alapítvány a honlapján.

Változik a vonatközlekedés rendje a négynapos munkaszünet idején

2018.10.19

Változik a vonatközlekedés rendje a négynapos munkaszünet idején - hívta fel a figyelmet a MÁV csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Megalakult az új területvédelmi ezred

2018.10.18

Ünnepélyes keretek között kapott a köztársasági elnöktől csapatzászlót az október 1-jén megalakult 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred. A székesfehérvári ünnepségen felsorakozott a szervezet csaknem 300 önkéntes tartalékos katonája, akik a dunántúli megyékből – köztük Baranya megyéből – kerültek ki.

A látás és a láthatóság fontosságára figyelmeztető közlekedésbiztonsági kampány indult

2018.10.18

A látás és a láthatóság fontosságára figyelmeztető országos közlekedésbiztonsági kampány indult szerdán; a részt vevő gépjárművezetők térítésmentesen vizsgáltathatják át autójuk világító berendezéseit, gumiabroncsait és ellenőriztethetik a látásukat.

Munkagép vágott át egy gázvezetéket Pécsett

2018.10.17

A pécsi hivatásos tűzoltókat riasztották a helyszínre, akik feszítővágó segítségével elszorították a vezetéket, valamint a katasztrófavédelmi mobil labor méréseket végzett, amíg a gázszolgáltató munkatársai meg nem szüntették a szivárgást. A beavatkozás idejére elzárkóztatást rendeltek el a közeli ingatlanokban.

A hétvégéig nem várható jelentős javulás a levegő minőségében

2018.10.17

A meteorológiai előrejelzést figyelembe véve a hét végéig nem várható jelentős javulás a levegő minőségében - írta az Országos Közegészségügyi Intézet (OKI) vasárnap a Facebook-oldalán.

Mecsek-rali - Több tízezer néző a Pécs környéki versenyen

2018.10.16

A szervezők szerint több tízezer néző és több mint 110 versenyző vett részt az 52. Mecsek-ralin, az országos bajnokság vasárnap zárult utolsó előtti futamán, amely Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöke szerint kiváló felvezetés volt az egy hónap múlva első alkalommal sorra kerülő Nyíregyháza-ralihoz.

Futófolyosó energetikai korszerűsítésére pályázik Komló

2018.10.16

A városi sportcsarnok és a Komló Bányász SK sporttelepén lévő futófolyosó energetikai korszerűsítésére adott be pályázatot Komló. A 165 millió forintos beruházással fenntarthatóbb, olcsóbb és környezetbarátabb is lesz az épületek üzemeltetése.

Mecsek-rali - Hadik Andrásék győztek

2018.10.15

A Hadik András, Deák Attila kettős nyerte vasárnap az 52. alkalommal megrendezett Mecsek-ralit, az országos bajnokság hetedik futamát.

Autóbuszokat és teherautókat ellenőriz a rendőrség a jövő héten

2018.10.14

Autóbuszokat és nehéz-tehergépjárműveket ellenőriz a rendőrség a jövő héten, hétfőtől vasárnapig egy TISPOL-akció keretében, az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának éves ellenőrzési terve alapján.

Országos roadshow-t indít a BVOP

2018.10.13

Hétfőn országos roadshow-t indít a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága a fogvatartottak és a dolgozók mindennapjainak bemutatására - mondta Orosz Zoltán, a parancsnokság szóvivője az M1 aktuális csatornán szombaton.

Baranyában két helyszínen mutatják be az Erasmus+ program eredményeit

2018.10.12

Pécsett a Koch Valéria Iskolaközpontban Szabadság flash mobot szerveznek, a Mezőszél Utcai Általános Iskola pedig öregdíákokat hív meg, hogy mutassák be Erasmus+ tapasztalataikat.

Lakástűz miatt kiürítettek egy tízemeletes panelházat Pécsen

2018.10.11

Egy Pécs, Nagy Lajos Király úti tízemeletes panelépület hatodik emeleti lakásában keletkezett tűz csütörtök reggel elektromos meghibásodás miatt.

Öt év börtönre ítélték a szalmabálákat gyújtogató piromán férfit

2018.10.10

Öt év börtönbüntetésre ítélte szerdán a Pécsi Járásbíróság nem jogerősen azt a nagykátai férfit, aki tavaly ősszel szalmabálák felgyújtásával mintegy 50 millió forintos kárt okozott Baranyában.

Palkovics: a Corvinuson indult folyamatot az egész felsőoktatásra szükséges kiterjeszteni

2018.10.10

A Corvinus Egyetem új működési modelljéhez vezető folyamatot az egész magyarországi felsőoktatásra szükséges kiterjeszteni - erről az innovációs és technológiai miniszter beszélt szombaton Pécsett.