2019.10.18, Péntek

Aktuális

Orbán Jolán kapta a Torinói Egyetem tiszteletbeli professzori címét

2019.10.16

Orbán Jolán, a Pécsi Tudományegyetem Magyar Nyelv- és Irodalomtudományi Intézetének vezetője tiszteletbeli professzori címet kapott az olaszországi Torinói Egyetemtől - erősítette meg a hírt a díjazott az MTI érdeklődésére.

Újabb halfajokkal gazdagodott a Pécsi Állatkert gyűjteménye!

2019.10.16

A 2016-os, teljes felújítást követő újbóli megnyitás után is rendszeresen érkeznek új állatfajok az Állatkert Főépületében található Akvárium-Terráriumba.

Megyei lövészversenyt szerveztek a tűzoltók Bogdásán

2019.10.15

Az elmúlt héten - hagyományteremtő céllal - rendezte meg a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az I. Pécsi Tűzoltó Lövészversenyt Bogdásán, a körcsönyepusztai lőtéren.

Újabb pályázat nyílt meg háziorvosi praxisközösségeknek

2019.10.15

Család- és gyermekorvosi praxisközösségek, praxisok és fenntartó önkormányzatok pályázhatnak újabb ötmilliárd forintra a népegészségügyi feladatok hatékonyabb ellátására, illetve prevencióra - jelentette be az emberi erőforrások minisztere pénteken Budapesten.

Kábítószer-kereskedőket fogtak el a rendőrök Magyarszéken

2019.10.14

Kábítószer-kereskedőket fogtak el a rendőrök, az akció során 8,4 kilogramm amfetamint foglaltak le - tájékoztatott a rendőrség honlapján hétfőn.

Önkormányzat 2019 - Tízezernél több lakosú települések polgármesterei - Baranya megye

2019.10.14

Baranya megyében a tízezernél több lakosú településeken a vasárnapi polgármester-választáson a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint, a szavazatok 96 százalékának összesítése alapján az alábbi - nem végleges - eredmények születtek.

Mohácsi maszkfaragó is a védjegyesek közt

2019.10.13

Öt „termelő” összesen tizenkét terméke kapta meg idén a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóságának „Duna-Dráva Nemzeti Parki Termék” elnevezésű védjegyét. Az illusztris „társaságban” népi iparművész busómaszkfaragót, Harmatos Zoltánt is ott találjuk.

Hétfőtől fokozottan ellenőrzi a teherautókat és a buszokat a rendőrség

2019.10.11

A jövő héten fokozottan ellenőrzik a rendőrök a tehergépkocsikat és az autóbuszokat - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Kommunikációs Szolgálata pénteken a rendőrség honlapján.

Elismerésben részesült a Baranya Megyei Kormányhivatal munkatársa

2019.10.11

Az igazságügyi kapcsolatokért felelős államtitkár elismerését vehette át dr. Hoózné dr. Zsorda Erika, a Baranya Megyei Kormányhivatal munkatársa 2019. október 10-én Budapesten.

Száraz, meleg idő várható a hétvégén

2019.10.10

Meleg idő várható a hétvégén, többfelé 20 fok körül alakulnak a maximumok, csapadékra nem kell számítani - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Vágóhidat és húsfeldolgozó üzemet adtak át Drávacsehiben

2019.10.09

Három ormánsági település összefogásával valósult meg az a közfoglalkoztatási mintaprogram, amelynek keretében vágóhíd, húsfeldolgozó üzem és sertéstelep létesült - jelentették be kedden a Baranya megyei Drávacsehiben.

Pécsi társasház és nagykőrösi piaccsarnok nyerte idén az Év háza díjat

2019.10.08

Az Év háza versenyen családi ház és lakóépületek kategóriában Karlovecz Zoltán építész vehette át az első díjat Pécsre tervezett háromlakásos lakóházáért, középület kategóriában pedig Járomi Irén és Kiss Gyula építészpáros munkája, a nagykőrösi városi piac csarnoképülete bizonyult a legjobbnak.

Végső búcsút vettek Szekó József mohácsi polgármestertől

2019.10.05

Végső búcsút vettek Szekó Józseftől, Mohács tragikus hirtelenséggel elhunyt Fidesz-KDNP-s polgármesterétől szombaton a baranyai város római katolikus temetőjében.

Megérkezett, és mostantól igazán magyar a Netflix!

2019.10.04

A világ legkedveltebb sorozatai és filmjei mostantól magyarul is elérhetők a Netflixen.

Design Hét - Országszerte több mint 250 program várja az érdeklődőket

2019.10.04

A vidéki társrendezvényekkel együtt összesen több mint 250 program várja az érdeklődőket a 16. Design Hét Budapest rendezvénysorozaton. A fesztivált idén a balti országok - Észtország, Lettország és Litvánia - díszvendégségével rendezik meg október 4. és 13. között - hangzott el az eseményt beharangozó csütörtöki eseményen.

Európa Kupa - Nehéznek ígérkező mérkőzéssel kezd Pozsonyban a Pécs

2019.10.16

Mindegyik csoportmérkőzésén a győzelem kiharcolása a célja a PVSK-Veolia férfi kosárlabdacsapatának, amely jövő szerdán az Inter Bratislava otthonában kezdi meg szereplését az Európa Kupában.

Kiírásra került a megújult PTE Sport és Parasport Ösztöndíj

2019.10.16

A Pécsi Tudományegyetem a 2019/2020-as tanév őszi szemeszterében már nyolcadik alkalommal ír ki pályázatot a PTE Sport és Parasport Ösztöndíjának elnyerésére.

Az altatóorvosok munkájába engednek bepillantást Pécsen

2019.10.15

Az anesztézia világnapja alkalmából engednek bepillantást a kulisszák mögé a Pécsi Tudományegyetem (PTE) altatóorvosai a baranyai megyeszékhelyen vasárnap - tájékoztatta a Pécsi Tudományegyetem az MTI-t.

Katasztrófavédelmi gyakorlatot tartanak szerdán Pécsen

2019.10.15

Műemlékvédelmi és katasztrófavédelmi gyakorlatot tartanak a világörökségi helyszíneknél szerdán Pécsen - tájékoztatta a Pécsi Tudományegyetem az MTI-t.

Meghirdették a Munkásszállások kialakítása elnevezésű programot

2019.10.14

2019. október 10. napjával ismételten meghirdették a „Munkásszállások kialakítása” központi munkaerőpiaci programot.

A rendszeres testmozgás egyértelműen csökkenti a vastagbéldaganat esélyét

2019.10.14

Miközben hazánkban közel egy esztendeje folyik a központilag szervezett vastagbélszűrő program, nem szabad arról sem megfeledkeznünk, hogy tudatos életmóddal mi magunk is sokat tehetünk a betegség megelőzése érdekében.

Több kormányzati ösztönző is segíti a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását

2019.10.12

Több kormányzati ösztönző is segíti a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását, ilyen például a munkaadókat terhelő szociális hozzájárulási adó csökkentése, illetve a bértámogatás - hívta fel a figyelmet a Prohumán 2004 Munkaerő Szolgáltató és Tanácsadó Kft. az MTI-nek eljuttatott közleményében.

Ismét pályázik a pécsi önkormányzat az Európa zöld fővárosa címre

2019.10.11

Elkészítette és hétfőn benyújtja pályázatát a pécsi önkormányzat a 2022-es Európa zöld fővárosa cím elnyerésére - jelentette be a baranyai megyeszékhely alpolgármestere pénteken sajtótájékoztatón.

Baranya megye tűzvizsgálói a legjobbak között

2019.10.11

Lezárult a tűzvizsgálók országos versenye Hajdúszoboszlón. Október 11-én, pénteken délelőtt szakmai fórummal és ünnepélyes eredményhirdetéssel ért véget az V. Tűzvizsgáló Szakmai Vetélkedő.

Háromszázmilliós program segíti az idegsebészeti gyógyítást Pécsen

2019.10.10

Lezárult a Pécsi Tudományegyetem (PTE) mintegy háromszázmillió forintos programja, amelynek köszönhetően az idegsebészeti műtéti beavatkozások során csökken a beteget érő sugárzás, továbbá részben helyettesíthetők a képalkotó vizsgálatok - közölte az intézmény csütörtökön az MTI-vel.

Véradás lesz a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon

2019.10.08

A korábbi hagyományoknak megfelelően, a természeti katasztrófák csökkentésének világnapján véradást szervez a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Elstartolt a „Balokány-Polisz”

2019.10.08

Építészeti bűnmegelőzés segítségével nyerheti vissza régi pompáját a pécsi Balokány-liget.

Mintaprogram indul a lakóhelyhez közeli egészségügyi ellátás fejlesztésére az Ormánságban

2019.10.04

Egy, a későbbiekben az ország más hátrányos helyzetű térségeiben is alkalmazható mintaprogram keretében indul meg a lakóhelyhez közeli egészségügyi ellátás fejlesztése a Baranya megye Ormánságban - jelentette be a tárca egészségügyért felelős államtitkára pénteken Pécsen.

Jelentős pénzjutalmat nyerhetnek az egyetemisták a Market pályázatán

2019.10.04

A BIM használatára épülő feladatokat elvégezve több mint másfélmillió forintot és két hónapos szakmai gyakorlatot lehet nyerni a magyar magasépítőnél.

Rendkívüli nyitvatartás az önkormányzati választások hétvégéjén

2019.10.03

Az önkormányzati választások hétvégéjén rendkívüli nyitvatartási rend lesz érvényben a kormányablakkal, okmányirodával rendelkező településeken.