2019.06.24, Hétfő

Aktuális

Folytatódik a toborzás Baranya megyében

2019.06.23

Továbbra is várják a rendőri hivatás iránt érdeklődőket a toborzók.

Átadták a felújított szigetvári Micimackó és Zöldmanó Óvodát

2019.06.22

Ünnepélyesen átadták a szigetvári Micimackó és Zöldmanó óvodát és bölcsődét, az intézmények a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében újultak meg.

Új mentőautókat vásárol az Országos Mentőszolgálat

2019.06.21

Újabb 160 mentőautót vásárolhat az Országos Mentőszolgálat - közölte a szervezet pénteken az MTI-vel.

Megnyíltak az erdei, vízi és kerékpáros vándortáborok

2019.06.20

Ezen a nyáron 19 különböző erdei, vízi és kerékpáros vándortábort szerveznek, és több mint 11 ezer diák táborozhat egy hétig az országban előre kialakított útvonalak bejárásával - jelentette be szerdán a vándortáborok újraindítását kezdeményező Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos.

Kegyhelyet újítottak fel Komló-Mecsekjánosin

2019.06.19

Ha őrizzük a hitet, a kereszténységet, megőrizzük a kultúrát is - mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára Komló-Mecsekjánosin szerdán.

Új kutatóközpontot avattak a Pécsi Tudományegyetemen

2019.06.18

Június 11-én kedden délelőtt adták át a Pécsi Tudományegyetemen (PTE) a Corpus limitum imperii Romani (CLIR) Nemzetközi Akadémiai Kutatóközpontot, amely a Miniszterelnökség, az MTA Pécsi Akadémiai Bizottsága és a Pécsi Tudományegyetem együttműködésében jött létre.

Féláron vonatozhatunk az orfűi fesztiválra

2019.06.17

A MÁV-START és a GYSEV június 19-22. közötti Fishing on Orfű Fesztiválra utazóknak ötvenszázalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosít bármely belföldi állomásról a pécsi vasútállomásig.

A jövő héten változékonyabb lesz az időjárás

2019.06.16

A jövő héten változékonyabb lesz az időjárás: a napsütés mellett zivatarokra is készülni kell. Ezzel együtt továbbra is jellemzően 25-30 fok körül alakulnak a maximumok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-nek.

Mindössze két nap alatt készpince épülhet a Leier termékeivel

2019.06.15

A határidők betartása és a megbízható kivitelező megtalálása elsődleges szempont egy kivitelezés során. A Leier előregyártott betontermékeivel – a kéregfalak és -födémek, valamint lépcsők használatával gyorsan, gazdaságosan és hibamentesen zajlik az építkezés.

ORFK: a véradás a nyári hónapokban különösen fontos

2019.06.14

A véradás különösen fontos a nyári hónapokban, hiszen a személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek harmada a nyári időszakban történik, ám az ellátást nehezíti, hogy a nyaralások idején nehezebb véradókat toborozni - figyelmeztetett az ORFK a véradók világnapja alkalmából kiadott közleményében pénteken.

Három tó várja a felfrissülni vágyókat Baranyában

2019.06.14

Baranya megyében három tóban javasolják a fürdést a kormányhivatal szakemberei: az Orfűi-tónál lévő Kistó strandon, a Pécsi-tó gát melletti részénél, valamint az Abaligeti-tó szabadstrandján biztonságosan megmártózhatunk a hőségben.

Hurrá, nyaralunk!

2019.06.13

Ahhoz, hogy a külföldi nyaralás tényleg felhőtlen legyen, nem árt tisztában lenni pár egyszerű szabállyal, így sok kellemetlenség, felesleges adminisztráció vagy pluszköltség megspórolható.

Félmilliárd forintból újult meg Mohácson a Szepessy park és környéke

2019.06.12

Átadták a több mint félmilliárd forintból megújult 2,5 hektáros Szepessy parkot Mohácson - tájékoztatta a mohácsi önkormányzat szerdán az MTI-t.

A gyorsaság és egyszerűség miatt választják a TIT-iXam nyelvvizsgát

2019.06.06

A Tudományos Ismeretterjesztő Társulat – hazánk egyik legrégebbi civil közhasznú szervezete – több évtizedes nyelvoktatási és nyelvvizsgáztatási tapasztalatát felhasználva dolgozta ki az első hazai fejlesztésű számítógépes nyelvvizsgát.

Modern szállás épül Bólyban az ipari parkban dolgozóknak

2019.06.05

Bóly városa több mint 300 millió forintos támogatást nyert munkásszállás létrehozására annak a központi munkaerőpiaci programnak a keretében, amelyet tavaly ősszel hirdetett meg a Pénzügyminisztérium.

Kerékpárút épül Szentlőrinc és Tarcsapuszta között

2019.06.22

Megkezdődtek a Szentlőrincet Tarcsapusztával összekötő kerékpárút építési munkái. A beruházást a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül valósítja meg a Baranya Megyei Önkormányzat és Szentlőrinc városa konzorciumi partnerségben.

Készül a Baranya Megyei Bűnmegelőzési Stratégia

2019.06.21

Második alkalommal ült össze az év elején megalakult Baranya Megyei Bűnmegelőzési Tanács. A Baranya Megyei Kormányhivatalban tartott június 12-i ülésen megkezdődött a megyei bűnmegelőzési stratégia előkészítése.

Rongálás miatt hosszabb a menetidő a pécsi és a dunaújvárosi vonalon utazóknak

2019.06.20

Érd és Érd elágazás között kábelvágás miatt meghibásodott a biztosítóberendezés az egyik vágányon, ezért lassabban közlekednek a vonatok ezen a szakaszon.

Amerikai bölény született a Pécsi Állatkertben!

2019.06.20

Június 8.-án, szombaton óriási meglepetés érte látogatókat és állatkert kollégáit: megszületett Brutus és Avarka, az amerikai bölénypár 6. közös borja!

Átadták a pécsi közösségi kerékpármegosztó rendszert, a PécsiKét

2019.06.19

Hetven, villanymotoros rásegítéssel működő kerékpárral, valamint a pécsi belváros hét pontján elhelyezett töltő-dokkoló állomással közösségi kerékpáros közlekedési rendszer kezdte meg működését a baranyai megyeszékhelyen szerdán.

A nyári balesetek megelőzésére hívták fel a siklósi gyerekek figyelmét

2019.06.18

Kutyás bemutatóval is készültek a rendőrök a Siklósi Rendőrkapitányság illetékességi területén megtartott prevenciós foglalkozásokon.

Tűzoltói biztosítás mellett zajlik majd a szerdai fáklyázás Baranyában

2019.06.17

Az E.ON Dél-dunántúli Gázhálózati Zrt. tervezett karbantartást végez a földgázhálózaton 2019. június 19-én hajnali 7:00 órától várhatóan 20-án hajnali 7:00 óráig.

Elítélték a parkolóőrökre lövöldöző férfit Pécsen

2019.06.15

Jogerősen két év négy hónap börtönre ítélte a bíróság csütörtökön azt a férfit, aki tavaly tavasszal a baranyai megyeszékhely belvárosában a vele szemben intézkedő parkolóőrökre lőtt gázriasztófegyverrel - tájékoztatta a Pécsi Törvényszék pénteken az MTI-t.

Pécsi tűzoltók a régió legjobb sofőrei

2019.06.14

Tegnapelőtt Taszáron rendezték meg a felmenő rendszerű közlekedésbiztonsági verseny regionális fordulóját, ahol készenléti és ügyintéző kategóriában mérték össze tudásukat Baranya, Somogy, Tolna és Zala megye gépjárművezetői.

Az Eötvös utcával folytatódik Komlón a járdaépítés

2019.06.14

Hatmillió forintos beruházással folyatódik a komlói Eötvös utca környezetének felújítása. A munkát a Városgondnokság és a helyi közfoglalkoztatottak közösen végzik.

A MÁV több vonatot közlekedtet a Balatonra a nyári menetrendben

2019.06.13

Mintegy 40 százalékkal több vonatot közlekedtet a MÁV a Balaton északi és déli oldalán a június 15. és augusztus 25. közötti nyári vasúti menetrendben, kísérleti jelleggel bevezetik a Budapest Déli pályaudvar és Keszthely között járó Balaton Expresszen az étkező-szolgáltatást - közölte a vasúttársaság csütörtökön az MTI-vel.

A vakáció veszélyeire figyelmezet a rendőrség

2019.06.13

A gyerekekre leselkedő nyári veszélyekre hívta fel a figyelmet az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) csütörtökön a fővárosi állatkertben, a zebrák kifutójánál.

A hőség miatt ingyen ásványvizet biztosít utasainak a MÁV

2019.06.12

Az intézkedés célja, hogy mindenki elegendő mennyiségű ivóvízzel induljon útra.

Baranyából is volt megfigyelő Portugáliában

2019.06.05

Magyar szakemberek is részt vettek május 29-e és június 1-je között a CASCADE'19 elnevezésű, 48 órás, komplex katasztrófavédelmi gyakorlaton Portugáliában. A rendezvényre két tucat európai, ázsiai és afrikai országból összesen 35 megfigyelő érkezett, akik az értékelésen túl a folytatásra is javaslatot tettek.

Nem áll le a csatornahálózat bővítésével Komló

2019.06.05

A tervezetthez képes több mint 60 millió forinttal kevesebbe került a végéhez közeledő komlói szennyvízprojekt. A maradványösszegből a város a tervezetten felül tudja bővíteni a csatornahálózatot, újabb ingatlanokat bekapcsolva.