2019.04.23, Kedd

Aktuális

Ez a sofőr élete fékezése közben készítette élete videóját!

2019.04.20

A bravúrhoz persze az is nagyon kellett, hogy betartsa a sebességkorlátozást.

Folytatódik a toborzás Baranyában

2019.04.18

A rendőrség továbbra is várja a jelentkezőket a határvadász-képzésre.

Súlyos bántalmazás történhetett a mozsgói otthonban

2019.04.17

Súlyos bántalmazás történhetett a Baranya megyei Dél-Zselic Egyesített Szociális Intézmény mozsgói otthonában - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szerdán Budapesten újságíróknak.

A járványos agyhártyagyulladás veszélyeire hívják fel a figyelmet az emléknapon

2019.04.17

A járványos agyhártyagyulladás (meningococcus) veszélyeire hívják fel a figyelmet a szakemberek a betegség közelgő, április 24-i világnapja alkalmából.

Változik a vonatközlekedés a húsvéti hosszú hétvégén

2019.04.16

Április 18-án a pénteki, 19-én a szombati, 20-án és 21-én az ünnepnapi, 22-én pedig a vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok. Akár másfélszeresére is nőhet az utasszám, ezért a menetjegyek vásárlásáról érdemes időben gondoskodni, illetve kihasználni az automatás és az online jegyváltás igénybevétele esetén nyújtott kedvezményeket.

Pécsett is megkezdődött a hallgatói albérlet-vadászat

2019.04.15

Idén az ELTE, a Debreceni Egyetem és a Budapesti Gazdasági Egyetem vezeti a legnépszerűbb egyetemek listáját – olvasható a legfrissebb felsorolásban. Az intézmények környékén villámgyorsan kiadják a legjobb albérleteket, így aki biztos a dolgában, jobban teszi, ha már a júliusi ponthatár kihirdetés előtt alaposan szétnéz a piacon.

Bemutatkozott az új megyei rendőrfőkapitány a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésén

2019.04.14

A Baranya Megyei Önkormányzat pénteki ülésén bemutatkozott dr. Gulyás Zsolt, Baranya megye új rendőrfőkapitánya, aki egyúttal beszámolt a rendőrség 2018-as tevékenységéről is.

Jobb, ha el se dobod!

2019.04.13

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2019. április 29-én újraindítja a korábbi sikeres szemétgyűjtési akcióját, immár „Jobb, ha el se dobod!” címmel.

Tiltott állatviadal szervezői ellen emeltek vádat Mohácson

2019.04.11

Tiltott állatviadal szervezése és állatkínzás miatt emelt vádat a Mohácsi Járási Ügyészség három férfi ellen, akik olyan kutyaviadalt szerveztek a Duna-parti városban, amelyre külföldről is érkeztek nézők - közölte a Baranya Megyei Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

Erdősmecskén merültek a búvárok

2019.04.07

Március utolsó hétvégéjén a Határszél Önkéntes Tűzoltó egyesület vizsgázott búvárai vízből mentési-, kishajó vezetési- és merülési gyakorlatot tartottak az erdősmecskei bányatónál.

Vádat emeltek a pécsi Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. cégvezetője ellen

2019.04.06

Sikkasztás és hamis magánokirat felhasználása miatt vádat emelt a Szekszárdi Járási Ügyészség a pécsi Porcelánmanufaktúra Zrt. cégvezetője ellen - közölte a Tolna megyei főügyész pénteken az MTI-vel.

Felújítás miatt ötnapos útlezárás lesz Pécsen, a Megyeri úti vasúti átjáróban

2019.04.05

A MÁV felújítási munkákat végez Pécsen, a Budapest–Pécs vonal és a Megyeri út kereszteződésében lévő vasúti átjáróban.

Nagyjából egy hónap múlva megelevenednek a falak a Pécsi Gyermekklinikán

2019.04.04

A PTE-ÁOK Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinikája (röviden: Pécsi Gyermekklinika) ambulanciáján évente 12 ezer gyerek fordul meg. Az itt ücsörgő, fájdalommal és szorongással küszködő gyermekek számára a feszültséget csak tovább növeli a várakozás, kivizsgálás, kezelés. A Nevetnikék Alapítvány önkéntesei olyan megoldást kerestek erre a problémára, ami hosszú távon is tartós marad. Innen eredt az Interaktív Mesefal projekt ötlete.

Faültetéssel indult a Csontváry emlékév a baranyai megyeszékhelyen

2019.04.03

Csontváry-Kosztka Tivadar festőművész halálának 100. évfordulója alkalmából a festményeiről jól ismert libanoni cédrust ültettek el a baranyai megyeszékhelyen.

Tűzoltási gyakorlaton vettek részt Baranya megye tűzoltó egyesületei

2019.04.03

A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Pécsi Katasztrófavédelmi Kirendeltség megyei tűzoltási gyakorlatot szervezett a közreműködő és önállóan beavatkozó tűzoltó egyesületek részére, amit a hétvégén tartottak meg.

Ifjú katasztrófavédők versenye Pécsett

2019.04.19

A fiatalok bűn - és baleset-megelőzési, valamint erőnléti feladatokban is összemérték tudásukat a verseny megyei fordulójában.

Nem kell kicserélni a vásárlók könyvét az üzletekben

2019.04.18

Az új uniós adatvédelmi előírások miatt módosulnak a vásárlók könyvével kapcsolatos szabályok, azonban ez a gyakorlatban mindössze annyit jelent, hogy a fogyasztók a jövőben már nem láthatják egymás bejegyzéseit és adatait. A sajtóban megjelent híresztelésekkel szemben a kereskedőknek emiatt nem kell új vásárlók könyvét beszerezniük.

Új eszközpark segíti a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őreinek munkáját

2019.04.17

Magyarország egynegyede természetközeli állapotban megmaradt terület, amire közösen kell vigyáznunk - jelentette ki Rácz András környezetügyért felelős államtitkár a Béda-Karapancsa Tájegységi Iroda átadóján, szerdán Kölkeden.

Négyszeresére nő a forgalom a magyarországi szálláshelyeken

2019.04.16

Több mint a négyszeresére nő a belföldi turizmus forgalma a húsvéti hosszú hétvégén az áprilisban szokásos adatokhoz képest, a tavalyi húsvéti időszakhoz viszonyítva pedig 87 százalékos a bővülés. Az átlagos foglalási érték 53 ezer forint, és jellemzően két éjre szól - derült ki a Szállás.hu foglalási adataiból.

Átadták a PTE nemzetközi oktatási központjának felújított épületét

2019.04.16

Átadták hétfőn a Pécsi Tudományegyetem (PTE) nemzetközi oktatási és idegen nyelvi központjának - a Modern városok program (MVP) részeként - több mint 900 millió forintból fejújított épületét a baranyai megyeszékhelyen.

Több postán is lehet vonatjegyet vásárolni áprilistól

2019.04.15

Áprilistól 17 postán is lehet vasúti menetjegyet vásárolni a MÁV-START és a Magyar Posta között létrejött megállapodásnak köszönhetően - közölte a két szervezet közös közleményben pénteken az MTI-vel.

Még várják a Baranya megyei középiskolások vállalkozási ötleteit

2019.04.14

A Baranya Megyei Kormányhivatal 2019. március 20-án „Saját lábon” címmel – immár harmadik alkalommal – hirdetett vállalkozástervezési vetélkedőt a Baranya megyei középiskolások számára. A pályamunkák beadási határidejét – az iskoláktól érkezett visszajelzések alapján – április végéig meghosszabbították.

Április 12-13-án újra Bárány Napok!

2019.04.12

A tavalyi debütálást követően idén április 12-13-án újra megrendezésre kerül a Bárány Napok, melynek célja, hogy a ritkán választott bárányhúst megismertesse és megszerettesse a hazai fogyasztókkal.

Adatvédelem miatt cserélni kell a vásárlók könyve nyomtatványt

2019.04.11

A személyes adatok fokozottabb védelme miatt rövidesen cserélni kell a vásárlók könyve nyomtatványt, hogy más vásárló ne juthasson hozzá a korábbi bejegyzésekhez kapcsolódó személyes adatokhoz, például névhez, lakcímhez, telefonszámhoz, e-mail címhez - hívja fel a figyelmet a Consumer Protection Contact (PC Contact) fogyasztóvédelmi tanácsadó cég.

A Zsolnay Porcelánmanufaktúra szerint nem keletkezett leltárhiány

2019.04.07

A Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt.-nél 2014 és 2016 között nem keletkezett bűncselekménnyel összefüggésbe hozható leltárhiány - írta a cég az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Szűznemzéssel adhatott életet négy utódjának a Pécsi Állatkert varánusza

2019.04.05

A pécsi állatkert Ervina nevű szalagos varánusza feltehetően szűznemzéssel, azaz hím varánusz "segítsége" nélkül adott életet négy egészséges kis gyíknak - közölte az intézmény csütörtökön az MTI-vel, azt is kiemelve, hogy ilyen esetet eddig még nem dokumentáltak.

Komoly fejlesztéseket hajtott végre a pécsi Kerek Világ Alapítvány

2019.04.05

Mozgásnevelő és digitális eszközökkel fejleszti a sérült gyerekeket a KEREK VILÁG ALAPÍTVÁNY. Az európai uniós pályázati forrásból megvásárolt eszközökkel hatékonyabb lehet a gyógypedagógiai fejlesztő munka.

Újra bejárják Magyarországot a Google-autók

2019.04.04

A Street View szolgáltatás 2013 óta működik Magyarországon, legutóbb tavaly frissítették.

Baranya megyének is hoz fejlesztést a paksi atomerőműbővítés

2019.04.03

Öt megye kormánymegbízottjai és közgyűlési elnökei találkoztak március végén Süli János tárca nélküli miniszterrel Szekszárdon, hogy a Paks II projekthez kapcsolódó együttműködési lehetőségekről egyeztessenek.

Így néz ki a befejezéshez közeledve az új Puskás-stadion - videóval és fotókkal

2019.04.03

Az elmúlt évtizedek legnagyobb magyar építési beruházásának a sajtóbejárásán lapunk is ott volt.