2020.01.23, Csütörtök

Aktuális

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték a gyermekeiket veszélyeztető szülőket

2020.01.22

Másfél év börtönbüntetésre ítélték - három év próbaidőre felfüggesztve - azokat a szülőket, akik hat gyermekük testi, értelmi, érzelmi és erkölcsi fejlődését veszélyeztették.

Különleges kedvezménnyel „szárnyalhatnak” a PTE hallgatói!

2020.01.21

Együttműködési megállapodást kötött kedden délelőtt az Emirates Magyarországi Fióktelepe és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) a felsőoktatási intézmény Rektori Tanácstermében. A megállapodás értelmében Magyarország első egyetemének munkatársai, hallgatói, valamint az ő hozzátartozóik jelentős kedvezményekben részesülhetnek, amennyiben az Emirates légitársaság szolgáltatásait veszik igénybe.

Már lehet jelentkezni a tavaszi érettségi vizsgákra

2020.01.21

Azok, akik jelenleg nem állnak tanulói jogviszonyban és már van érettségi bizonyítványunk 2020. január 20. és február 17. között jelentkezhet a tavaszi időszakra meghirdetett közép- és emelt szintű érettségi vizsgákra.

Vasárnap újból képviselőket választanak Apátvarasdon

2020.01.20

Időközi képviselő-választást tartanak vasárnap a Baranya megyei Apátvarasdon, ahol október 13-án csak polgármestert választottak, mert nem volt elég képviselőjelölt.

Zongorát kapott a pécsi főpályaudvar

2020.01.19

A bécsi Stingl Fivérek (Gebrüder Stingl) műhelyében 19. és 20 század fordulóján készült hangszert egy névtelenséget kérő magánszemély ajándékozta a vasútállomásnak.

Használt gumiabroncsokból készíti alkotásait egy mohácsi művész

2020.01.17

A művész használt kerékpár-, motor- és autógumik újrahasznosításával készíti köztéri alkotásait.

Több mint negyven tonna kidobott fenyőfát égetnek el a pécsi erőműben

2020.01.17

A karácsonyi ünnepek után kidobott mintegy 40-45 tonna fenyőfát égetnek el idén a pécsi erőműben - tájékoztatta Veolia csoporthoz tartozó Pannon Hőerőmű Zrt. (PH) az MTI-t.

Konstruktívabb együttműködésre törekszik a PTE és a rendőrség

2020.01.16

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság megállapodásban rögzítette közös célkitűzéseit a Pécsi Tudományegyetemmel.

Apponyi Albert száz éve mondott trianoni védőbeszéde a Kossuth Rádióban

2020.01.15

Apponyi Albert gróf (1846-1933), az első világháborút lezáró béketárgyalások magyar küldöttségének vezetője 1920. január 16-án Párizsban - Magyarország érdekében - mondott trianoni védőbeszédének hosszabb részletét sugározza csütörtök délután a Kossuth Rádió - tájékoztatta az MTVA Kossuth csatornaigazgatóságának program főtanácsadója szerdán az MTI-t.

Busó Expressz vonat Mohácsra Budapestről

2020.01.14

A Duna-parti városba minden bizonnyal a balkáni eredetű sokácok hozták magukkal korábbi hazájukból e szokást, mely aztán itt formálódott tovább és nyerte el mai alakját.

A levegőminőség javításáért közösen tehetünk a legtöbbet

2020.01.14

A téli időszakban a nagyvárosokban – köztük Pécsett is – gyakori a légszennyezettség, a levegőben lévő szállópor és nitrogén-oxidok sokszor mutatnak kiugró értéket. A levegőminőség javítása, a szennyezőanyagok kibocsátásának csökkentése közös érdekünk, ezért érdemes megfogadni a kormányhivatal környezetvédelmi szakembereinek tanácsát, illetve betartani az ezekhez kapcsolódó szabályokat.

Kedden is országszerte várható sűrű köd

2020.01.13

Keddre is az egész országra figyelmeztetést adott ki a tartós, sűrű köd veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Befejezték a nyomozást a sikkasztó pécsi valutaváltó ügyében

2020.01.13

Befejezték a nyomozást annak a pécsi férfinak az ügyében, aki a gyanú szerint harmincmillió forintot sikkasztott el egy valutaváltó alkalmazottjaként - közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

Egyeztetés folyik az szja-mentesség kiterjesztéséről a háromgyermekes anyákra is

2020.01.11

Egyeztetés folyik az szja-mentesség kiterjesztéséről a háromgyermekes anyákra is a családvédelmi akcióterv folytatásaként - mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Budapesten, évindító sajtótájékoztatóján.

Többfelé továbbra is rossz a levegő

2020.01.10

Többfelé továbbra is magas a légszennyezettség a magas szállópor-tartalom miatt - tájékoztatta a Nemzeti Népegészségügyi Központ pénteken az MTI-t.

A támogatási lehetőségekről tájékoztatták a családokat Baranyában

2020.01.22

A családtámogatási ellátásokról, valamint a lakáscélú állami támogatási lehetőségekről tájékoztatták 2020. január 20-án a Baranya Megyei Kormányhivatal munkatársai a kisgyermekes anyukákat Pécsett.

Újabb óvoda csatlakozott az Ovi-Zsaru programhoz

2020.01.21

A Siklósi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési munkatársa a gilvánfai óvodában járt.

Munkabeszüntetést fontolgat a pécsi közlekedési vállalat mellett működő szakszervezet - az önkormányzat türelmet kér

2020.01.20

Felhatalmazta a bértárgyalások folytatására a pécsi közösségi szolgáltatásokat ellátó Tüke Busz Zrt. menedzsmentjét a baranyai megyeszékhely önkormányzata azt követően, hogy a vállalatnál működő egyik szakszervezet bejelentette: ha január 31-ig nem sikerül a dolgozók idei bérfejlesztéséről megállapodniuk, sztrájk megszervezésébe kezdenek.

Idén is fizeti a kormány a 35 év alatti fiatalok nyelvvizsgáját

2020.01.20

Idén is biztosítja a kormány a 35 év alatti fiatalok nyelvvizsgadíjához szükséges támogatást - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szombaton az MTI-vel.

Új központot kap a katasztrófavédelem Baranyában

2020.01.18

A Modinvest munkájával javul a Dél-Dunántúlon a tűzoltóság infrastruktúrája.

A bíróság szerint az ingatlanközvetítő kizárólagos megbízása esetén is értékesítheti ingatlanát a tulajdonos

2020.01.17

A bíróság szerint sérti a jóhiszeműség és tisztesség követelményét az a szerződéses rendelkezés, amely az ingatlanközvetítő kizárólagos megbízása esetén nem teszi lehetővé, hogy a fogyasztó az ingatlanát maga is értékesíthesse - közölte a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség vezetője pénteken az MTI-vel.

Medve Napok a Pécsi Állatkertben!

2020.01.17

Medve Napok a Pécsi Állatkertben!

Folytatódik az egészségügyi szakdolgozók béremelése

2020.01.16

"Bár az egészségügyi szakdolgozóknak sosem lehetünk elég hálásak", a béremelés megbecsülésük egyik legfontosabb eleme, amely tovább folytatódik - jelentette ki a kormányszóvivő csütörtökön a Facebook-oldalára feltöltött videójában.

115 darab vadonatúj mozdonnyal gyorsul a vasúti közlekedés 2022-től

2020.01.14

Jelentősen javul a nemzetközi és a minőségi távolsági, azaz a főváros és a megyeszékhelyek összeköttetését biztosító vasúti közlekedés szolgáltatási színvonala annak a 115 darab modern villanymozdonynak köszönhetően, amelyek megvásárlása érdekében közbeszerzési eljárást indított a MÁV-START. Az első új mozdonyok legkorábban 2022 első felében állhatnak forgalomba.

Gyermekorvosi rendelőt építenek, háziorvosi rendelőt újítanak fel Pécsen

2020.01.14

Csaknem 110 millió forintos beruházással épül gyermekorvosi rendelő és újul meg egy háziorvosi rendelő a baranyai megyeszékhely külvárosában egy 2017-ben benyújtott pályázatnak köszönhetően - tájékoztatta a pécsi önkormányzat az MTI-t.

Mit lát és mit lát nem a VÉDA?

2020.01.13

Hiába vannak már négy-öt éve az utak felett, máig sok téves információ terjeng a VÉDA rendszerrel kapcsolatban, ezért összeírtuk a legáltalánosabb tévedéseket és igyekszünk helyre tenni azokat.

Sikeresen zárult a „Tabuk nélkül” című műhelysorozat első fele Pécsett

2020.01.13

A programsorozat kiemelt hangsúlyt fektet a gyermek- és fiatalkori bűnözés, az áldozattá válás, valamint a bűnismétlés megelőzésére.

Várakozáson felül teljesített az év első napjaiban a MÁV app

2020.01.12

Az év első bérletvásárlási hulláma felülmúlta a várakozásokat. Januárban pedig 7 nap alatt több bérletet vásároltak a MÁV alkalmazás segítségével, mint egész decemberben, vagyis jól láthatóan rohamosan nő az app népszerűsége.

Eladja a pécsi Palatinus Hotelt a Danubius

2020.01.10

Eladja a pécsi Palatinus Hotelt a Danubius Zrt., a vevők a Hotel Palatinus Kft. és a HotelKer Szállodaüzemeltető Kft.; a vételár üzleti titok - közölték a cégek az MTI-vel pénteken.

Mindenkinek szüksége van influenza elleni védőoltásra

2020.01.10

Az influenza kellemetlen tüneteket okozó megbetegedés, általában szövődmények nélkül, néhány nap alatt gyógyul. Ugyanakkor a súlyos szövődménnyel járó megbetegedések kórházi kezelést, sőt akár gépi lélegeztetést igényelhetnek, bizonyos esetekben pedig halált is okozhatnak. A betegség megelőzésének leghatékonyabb módja a védőoltás.