2020.04.04, Szombat

Aktuális

Román embercsempész ellen emeltek vádat Mohácson

2020.04.03

Folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett embercsempészés miatt emeltek vádat Mohácson egy román férfi ellen, aki tavaly nyáron négy alkalommal szállított migránsokat Magyarországról az osztrák határhoz - tájékoztatta a Baranya Megyei Főügyészség csütörtökön az MTI-t.

Palkovics: az orvosi egyetemek minden támogatást megkapnak a veszélyhelyzet kezeléséhez

2020.04.02

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium saját forrásaiból is hozzájárul az orvos- és egészségtudományi egyetemek egészségügyi kiadásainak fedezéséhez - hangsúlyozta Palkovics László a négy felsőoktatási intézmény vezetőivel folytatott videokonferencián 2020. április 2-án, Budapesten.

Meghalt a pécsi Pannon Filharmonikusok egykori zeneigazgatója

2020.04.01

Nyolcvanhárom éves korában, hosszú betegség után elhunyt Peskó Zoltán karmester, zeneszerző, a pécsi Pannon Filharmonikusok (PFZ) egykori zeneigazgatója - tájékoztatta az együttes szerdán az MTI-t.

Házhoz megy a piac és a vásárcsarnok Pécsett

2020.03.31

Az új koronavírus járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzetben a pécsi önkormányzat több vásár- és piacterét volt kénytelen bezárni, és a még nyitva tartó létesítmények látogatása is korlátozások alá esik.

Már a szakiskolák tanulói is szájmaszkokat készítenek

2020.03.30

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) tájékoztatása szerint átálltak a szakképző iskolák a szájmaszkok varrására, és az országban jelenleg 15 intézményben készülnek védőfelszerelések.

A FINA új időpontot keres a jövő évi vizes világbajnokságnak

2020.03.30

A vizes sportágakat tömörítő nemzetközi szervezet (FINA) új időpontot keres a jövő nyári fukuokai világbajnokságnak azok után, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) kijelölte a tokiói ötkarikás játékok új dátumát.

Jelentős lehűlésre kell készülni

2020.03.29

Jelentős lehűlés várható a jövő héten néhol havazással, április első napján helyenként mínusz 10 fok is lehet. A hétvégére melegszik ismét az idő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-nek.

Többször használható, sterilizálható szájmaszk készül Pécsen

2020.03.27

Összesen napi 20-25 ezer darab szájmaszk készül az alaptevékenységében lakás-, hotel-, és intézményi textíliákkal foglalkozó Rovitex Hungária Kft. pécsi telephelyén.

Kijárási korlátozást rendelt el szombattól a kormány

2020.03.27

Kijárási korlátozást vezetünk be Magyarország egész területére március 28. és április 11. között. Két héten keresztül az otthonokat, a lakóhelyeket csak munkavégzés vagy az alapvető szükségletek ellátása céljából lehet elhagyni - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök.

Busszal ütközött az autó

2020.03.25

Személyautó és egy menetrend szerinti autóbusz ütközött kedden délelőtt Pécs és Szentlőrinc között. A baleset következtében mindkét jármű lesodródott a főútról.

Ne vegye fel, ne hívja vissza!

2020.03.25

Az ismeretlen, külföldi hívószámokról érkező hívásokkal kapcsolatban a rendőrség az alábbiakra hívja fel a figyelmet.

Gránátot, fegyvert és lőszereket foglaltak le a rendőrök egy baranyai férfi házában

2020.03.24

Kézigránátokat, lőfegyvert, lőszereket, kábítószergyanús növényeket és növényszármazékot foglaltak le a rendőrök Nyugotszenterzsébeten egy férfi házában - közölte Baranya Megyei rendőr-főkapitányság a police.hu-n kedden.

Koronavírus - Megkezdi a potenciálisan vírusellenes hatóanyagok tesztelését a vírust kutató akciócsoport

2020.03.23

A héten megkezdi a már rendelkezésre álló, potenciálisan vírusellenes hatóanyagok tesztelését a koronavírus-kutató akciócsoport - közölte a Pécsi Tudományegyetem (PTE) hétfőn az MTI-vel.

Havazásra figyelmeztetnek néhány megyében

2020.03.22

Havazás miatt adott ki figyelmeztetést néhány megyére az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőre. Többfelé erős szél várható.

Illegális migránsokat fogtak el Baranyában

2020.03.20

A két külföldi férfi nem tudta igazolni magyarországi tartózkodása jogszerűségét.

Pécsett tiltják a kerti hulladék égetését

2020.04.02

Több városban már korábban is néhány hétre korlátozták a kerti hulladék, az avar égetésének időszakát, vagy azt meg is tiltották, de több helyen a koronavírus-járvánnyal összefüggésben, a levegő tisztaságát féltve szigorítottak a szabályokon, illetve kérik a lakosságot, hogy égetés helyett komposztálja a zöldhulladékot.

Minimális személyi kontaktussal valósulnak meg a beiratkozások

2020.04.02

Minimális személyi kontaktus mellett valósulnak meg a beiratkozások az óvodákba és általános iskolákba - közölte a köznevelési államtitkár pénteken az M1 aktuális csatornán.

Nincs szükség új lakcímkártyára a kijárási korlátozás miatt

2020.03.31

Nem szükséges új lakcímkártya készítése abban az esetben, ha a kijárási korlátozás időtartama alatt nem az állandó, bejelentett lakcímen tartózkodunk.

Kijárási korlátozás: A rendőrség ellenőriz

2020.03.31

A tapasztalatok szerint az emberek megértik, hogy saját érdekük a hatósági előírások betartása.

Baranyában is segítik önkéntesek az idősek ellátását

2020.03.30

Az ország több településén önkéntesek is segítik az önkormányzati dolgozókat az idősek ellátásában, az egészségügyi dolgozók pedig egyre több helyen ingyen vehetik igénybe a tömegközlekedést.

Tovább érvényes a tűzvédelmi szakvizsga bizonyítvány

2020.03.30

A Kormány által elrendelt veszélyhelyzet időszakában - a vonatkozó kormányrendelet értelmében -, a magyar állampolgárok Magyarország területén hatályos, lejáró hivatalos okmányai a veszélyhelyzet megszűnését követő 15 napig érvényesek.

Vasárnap kezdődik a nyári időszámítás

2020.03.28

Vasárnap kezdődik a nyári időszámítás, az órákat éjjel 2 órakor 3 órára kell állítani. Az óraátállítás miatt változik egyes tömegközlekedési járatok menetrendje.

Mit fizet a munkavállaló, ha fizetés nélküli szabadságon van?

2020.03.27

Ha a munkavállaló fizetés nélküli szabadságon van, akkor szünetel a biztosítási jogviszonya. Ha a munkavállaló más jogcímen sem jogosult az egészségügyi szolgáltatásra, akkor a fizetés nélküli szabadság első napjától egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetnie. Ez idén havonta 7 710 forint, naponta 257 forint.

Megújult a betegellátás Pécs legnagyobb rendelőintézetében

2020.03.26

Közel 300 millió forint fejlesztés keretében korszerűsítették a betegellátást a baranyai megyeszékhely legnagyobb rendelőintézetében - közölte a pécsi önkormányzat csütörtökön az MTI-vel.

Koronavírus - Uniós járványügyi központ: Nem valószínű, hogy nyáron eltűnik a vírus

2020.03.25

Nem valószínű, hogy nyáron eltűnik a SARS-Cov2 új koronavírus - olvasható az Európai Unió járványügyi és betegségmegelőzési központja szerdán kiadott jelentésében.

Elindult az online oktatás a PTE gyakorló iskoláiban

2020.03.25

A Pécsi Tudományegyetem általános és középiskoláiban, a Babitsban, a Deákban és az I-es Gyakorlóban is megkezdődött a távoktatás. Az online oktatásra napokon át készültek az intézmények tanárai. Ez idő alatt kialakították az online osztályokat és az órarendet, feltöltötték a szükséges tananyagokat és letesztelték a rendszert.

Több helyen van tízcentis hó

2020.03.24

A Dél-Dunántúlon több helyen is mértek tíz centiméter körüli hóvastagságot kedden - írta ki Facebook-oldalára az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Többfelé télies útviszonyokra figyelmeztet a közútkezelő

2020.03.23

Többfelé télies útviszonyokra figyelmeztet a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Hidegfront érkezik zivatarokkal

2020.03.21

Zivatarveszély miatt adott ki figyelmeztetést az ország nagy részére szombatra az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Koronavírus - Dömötör: a kormány azt kéri, hogy maradjanak otthon az idősek!

2020.03.20

Újabb, az idősekhez szóló kisfilmet jelentetett meg a kormány, de ezúttal nem egy tájékoztató filmet, hanem egy felhívást. A kormány azt kéri, hogy maradjanak otthon az idősek!