2022.05.20, Péntek

Aktuális

Baranyai kistelepülések nyolctonnányi adományt gyűjtöttek a menekülteknek

2022.05.08

Hét baranyai kistelepülés - Birján, Pécsudvard, Szemely, Egerág, Szőkéd, Áta és Kisherend - fogott össze és gyűjtött 8 tonnányi adományt, 8 millió forint értékben.

Ezentúl a levegőből is ellenőrzik a közlekedőket a rendőrök Baranyában

2022.05.03

Az észlelt forgalmi szituációkról, szabályszegésekről a drón a távolból készített mozgóképeket a rá szerelt kamerával, ezek alapján pedig a közlekedési rendőrök rögtön az elkövetés helyszínének közelében intézkedés alá is vonták a szabályszegőket.

Koronavírus - Új gyógyítási technológia alkalmazásáért kötött megállapodást két magyar egyetem és egy gazdasági társaság

2022.05.01

A CAPTEC már hat esztendeje dolgozik egy olyan technológia kidolgozásán, amely alkalmas lehet a humán véráramban található tumorsejtek, vírusok, baktériumok célzott eltávolítására.

Rekord lehet a belföldi turizmusban húsvétkor

2022.04.13

Minden negyedik ember wellness-szállást választott a hosszú hétvégére. Eger, Budapest, Gyula, Hajdúszoboszló és Pécs bizonyultak most a legkeresettebb úticéloknak.

Az esőben égett Márki-Zay és csapata Tiszakécskén

2022.03.31

A helyi sajtó képviselőivel együtt talán harmincan jelentek meg március 31-én csütörtökön délelőtt az ellenzék miniszterelnök jelöltjének Márki-Zay Péternek a tiszakécskei piacon rendezett fórumán. Talán nem túlzás kínosnak minősíteni a rendkívül alacsony érdeklődést, hiszen a rendezvényt napokkal korábban meghirdette a miniszterelnök jelölt.

Energiahivatal: tavaly 57 százalékkal több áramot töltöttek autóikba a nyilvános töltőállomásokon a magyarok

2022.03.25

A töltőberendezések számának növekedése töretlen, a negyedév során két megye kivételével (Somogy és Tolna) mindenhol bővülést mértek.

Elkészültek az Ős-Dráva Program kivitelezési munkái

2022.03.12

A munkálatok során a múlt században kiépített árokhálózat segítségével és átalakításával "olyan vízkormányzási rendszert" hoztak létre, amely biztosítja a Drávából kiszivattyúzott víz területarányos szétosztását.

A Pécsi Tudományegyetem fogadja az Ukrajnából menekülő hallgatókat 

2022.03.09

A Pécsi Tudományegyetem eltökélt abban, hogy minden hallgató számára a legmegfelelőbb, egyénre szabott segítséget nyújthassa tanulmányai folytatásához.

Mi történt az új lakások országos és Baranya megyei piacán? 

2022.03.03

Baranyában bár 33 százalékkal csökkent az új lakások száma, a kiadott építési engedélyek száma jelentősen, 89 százalékkal nőtt. 

A helyi járatos autóbuszok 80 százaléka kerekesszékkel is igénybe vehető

2022.02.24

A pécsi autóbusz-állomás és a budapesti Népliget pályaudvar ezüst, a kalocsai állomás bronz minősítést kapott. Ez azt jelenti, hogy az adott állomások a kerekesszékes utasok számára biztosan akadálymentesen használhatóak.

Az idén 5-10 százalékos áremelkedés várható a lakáspiacon

2022.02.11

A balatoni agglomerációban 39,4 millió forintra emelkedett a használt lakások átlagos ára, ami 15 százalékos növekedés, és a budapesti átlagárat - 37,6 millió forint - is túlszárnyalta. A többi vidéki agglomerációban átlagos vagy ezt kissé meghaladó drágulás történt, kivétel csak a pécsi, ahol ettől elmaradó, 6,3 százalékos növekedés volt.

Elindult a jelentkezés a Snétberger Programra

2022.02.05

Idén három helyszínen, Budapesten, Nyíregyházán és Pécsett lesznek személyes meghallgatások.

Sörszövetség: nőtt tavaly a magyarországi gyártók forgalma

2022.01.27

A Magyarországon jelen lévő öt legjelentősebb sörgyártó (Borsodi Sörgyár Kft., Carlsberg Hungary Kft., Dreher Sörgyárak Zrt., Heineken Hungária Zrt., és Pécsi Sörfőzde Zrt.) együttes értékesítése 2021-ben 6,370 millió hektoliter volt.

307 szervátültetés történt Magyarországon tavaly

2022.01.23

A legtöbb veseátültetést - 125-öt - a Semmelweis Egyetemen végezték, a Pécsi Tudományegyetem 25, a Debreceni Egyetemen 28, míg a Szegedi Tudományegyetemen 18 vesetranszplantáció történt.

Bővíti információs hálózatát az Autisták Országos Szövetsége

2022.01.16

A szövetség az eddig meglévő tíz irodája mellett Miskolcon, Siófokon, Szekszárdon és Pécsen nyit új információs pontokat.

Forgass a Földért - Idén is meghirdetik a filmkészítő maratont

2022.05.05

A versenyt a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara (PTE KPVK) és a Forgass a Földért Alapítvány szervezi.

Az EU kiválasztotta a klímasemleges települések megvalósítását célzó kísérleti programban részt vevő száz várost

2022.05.02

A száz kiválasztott településnek klímasemleges városra vonatkozó terveket kell kidolgozniuk és ezekhez kapcsolódó megállapodásokat kell kötniük.

Pályafelújítás miatt pótlóbuszok viszik az utasokat keddtől a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vonalon

2022.04.19

Kedden és szerdán az InterCityk helyett Sárbogárd és Dombóvár, a személyvonatok helyett Szakály-Hőgyész és Dombóvár között pótlóbuszok szállítják az utasokat.

Egyre magasabban jegyzik a magyar egyetemek korszerű képzéseit

2022.04.12

Tíz magyar egyetem szerepel a világ legjobbjai között: a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE), a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME), a Debreceni Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE), a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, a Miskolci Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Semmelweis Egyetem (SE) és a Szegedi Tudományegyetem (SZTE).

Betegségeknek ellenálló szőlőültetvényt telepítenek a Balaton-felvidéken

2022.03.30

A klímaváltozás következtében egyre nagyobb kihívást jelent a szőlőültetvények védelme a kórokozókkal és kártevőkkel szemben.

Megduplázódott a vendégek száma idén az első hosszú hétvégén

2022.03.19

A belföldi úti célok toplistáján Pécs, Hajdúszoboszló, Sárvár, Siófok és Miskolctapolca sorakozott.

Az adatalapú munka versenyképességi tényező a magyar agráriumban

2022.03.11

Mostantól a szántóföldi növénytermesztés mellett a szőlészeti kutatásokban, Magyarország legnagyobb szőlészeti géngyűjteményében is megjelenik a digitalizáció.

Pécsen is elindulnak újra a Google autói

2022.03.08

A felhasználók virtuálisan sétálhatnak Pécs vagy Debrecen utcáin, ellátogathatnak a Balaton partra, az Aggteleki Nemzeti Parkba, vagy kirándulhatnak az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban is.

Felelős medvehagymagyűjtésre hívja fel a figyelmet a Mecsekerdő Zrt.

2022.03.02

A medvehagyma levele kizárólag nem védett területeken gyűjthető, saját szükségletre fejenként naponta legfeljebb két kilogramm mennyiségben.

A Pécsi Tudományegyetem külső traumatológiai tanszéket indít

2022.02.15

A szívsebészet, a kardiológia és a gasztroenterológia után a traumatológia is önálló tanszékként kap helyet a zalaegerszegi intézményben mint a pécsi egyetem oktatókórházában.

Megdőlt az országos szélrekord

2022.02.10

Hétfőn hidegfront vonult át a térség felett, és ennek nyomán sok helyen volt viharos (60 kilométer/óra feletti) a szélerősség.

Regionális irodákat nyit az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala

2022.02.02

Február 1-jétől Szegeden, Debrecenben és Győrben működik a hivatalnak területi irodája, és még ebben a negyedévben további három nagyvárosban - Székesfehérváron, Miskolcon és Pécsen - nyílik ilyen egység.

Emelkedik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja

2022.01.26

A vizsgált nagyvárosok közül Békéscsaba, Eger, Miskolc, Pécs, Szeged, Szekszárd, Tatabánya és Veszprém eredményeiben tapasztalható növekedés.

Milyen volt és milyen lesz a megyei lakáspiac éve? - Legek, árak Baranya megyéből

2022.01.21

Pécsen 17,1 százalékkal 424 ezer forintra nőtt az átlagos négyzetméterár.

Kétnapos nemzetközi kosárlabda-konferencia kezdődött Pécsen

2022.01.14

Idén lesz 80 éve, hogy Magyarországon a kosárlabda önállóvá vált azzal, hogy kivált az atlétikai szövetségből.