2019.12.08, Vasárnap

Aktuális

Új épületszárnnyal bővült a pécsi a Szent Lőrinc Gondozóotthon

2019.12.06

Az egyház fontos résztvevője a szociális gondoskodásnak, amely soha nem lehet állami monopólium - hangoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára csütörtökön Pécsen.

Gyermekszemészeti szűrőbuszt indítanak a legszegényebb településekre

2019.12.05

Gyermekszemészeti szűrőbusz indul a háromszáz legnehezebb helyzetű településre, a rászoruló családok gyermekei a vizsgálatok alapján szükségesnek ítélt szemüvegeket ingyenesen kapják meg. A program a Belügyminisztérium, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi), a Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinikája és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat együttműködésében valósul meg.

Idén is nyolc tanár kapta meg a Rácz Tanár Úr Életműdíjat

2019.12.04

Idén 19. alkalommal adták át a több világhírű magyar tudós tudományos karrierjét is elindító Rátz László tanár úrról elnevezett életműdíjat, az elismerést nyolcan vehették át.

Silvanus ajándékutalvány – remek ötlet és biztos siker!

2019.12.04

Tavaly történt, december vége táján, amikor már majdnem mindenki túl volt az ajándékvásárláson. Nekem persze még egy kósza ötletem sem volt, hogy mivel lephetném meg a családtagjaimat, nemhogy időm arra, hogy a nyakamba vegyem a várost és felkutassam a meglepetéseket. Maradt tehát a munkahelyi hajtás közepette egyre fokozódó kétségbeesés, egészen december 21-ig, ami már tényleg az utolsó utáni pillanatnak számít. És akkor szembejött velem a megoldás!

A természettel összhangban levő tanyákat díjazza ez a pályázat

2019.12.03

A meghirdetett kategóriák első három helyezettje pénzjutalomban részesül, amely a tanyagazdaság további fejlesztésére használható fel.

Mától vásárolhatóak meg a 2020-as úthasználati jogosultságok

2019.12.01

Vasárnaptól vásárolhatók meg a 2020-ra érvényes megyei és országos úthasználati jogosultságok, az ideiek január 31-ig érvényesek - jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

Minden 18 év alatti SMA-s beteg megkaphatja a kezelést

2019.11.29

Megszületett megállapodás az SMA kezelésére szolgáló, egyetlen, Európában is törzskönyvezett készítmény forgalmazójával, így valamennyi 18 év alatti gyermek hozzájuthat a kezeléshez - jelentette be az emberi erőforrások minisztere pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Jövőre már több ezer gyerek sportolhat Pécs új utánpótlás-központjában

2019.11.29

A B Build & Trade Kft. munkájával egy 2000 négyzetméteres új sportkomplexum épül, valamint három labdarúgópályát is kialakítanak. A kivitelezés aktuális állásáról Tunár Árpád főépítésvezető tájékoztatta lapunkat.

Szuperul számoltak a Széchenyiben

2019.11.28

Bolyai Kupa elnevezéssel negyedszer rendezett számolási versenyt a Mohács Térségi ÁMK Székhelyintézményének (Széchenyi Iskola) természettudományos munkaközössége.

Ünnepi és hajnali misék idejére ismét kinyit a felújítás alatt álló pécsi székesegyház

2019.11.27

Advent idején ünnepi és hajnali szentmisék alkalmával ismét fogad látogatókat az októbertől belső felújítás miatt zárva tartó pécsi székesegyház - tájékoztatta a Pécsi Egyházmegye az MTI-t.

Vitályos Eszter: csaknem az összes EFOP-os fejlesztési forrást odaítélték már

2019.11.26

A teljes összeg 99 százalékát odaítélték már az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) csaknem ezermilliárd forintos, 2014-2020-as keretéből, ez több mint 968 milliárd forintot jelent - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára kedden Pécsen.

Három férfit vettek őrizetbe a pécsi gázriasztó fegyveres lövöldözés után

2019.11.26

Három férfit, egyiküket súlyos testi sértés kísérlete miatt vett őrizetbe a rendőrség a vasárnap hajnali pécsi eset után, amelynek során több lövést is leadott gázriasztó fegyveréből egy 21 éves férfi - közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n hétfőn.

Pécsi Törvényszék: letartóztattak egy nőt, aki mintegy egymilliárd forintnyi áfát csalt el

2019.11.23

A bíróság egy hónapra elrendelte egy nő letartóztatását, aki mintegy egymilliárd forintnyi áfát csalt el - közölte a Pécsi Törvényszék pénteken az MTI-vel.

Sikeres állásbörzét tartott Pécsett a kormányhivatal

2019.11.22

Több száz álláskereső érdeklődött a térségben elérhető nyitott pozíciók iránt a Baranya Megyei kormányhivatal karriernapján november 20-án. Az állásbörzét a TOP 5.1.1-15-BA1-2016-00001 „Foglalkoztatási Szövetkezés Baranya Felzárkózásáért” európai uniós program keretében rendezték meg.

Milliókat nyert a komlói múzeum

2019.11.21

Kétmillió forintból szerezhet be új bútorokat, információs tablókat a természettudományi gyűjtemény részére a komlói József Attila Városi Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény. A forrás a Kubinyi Ágoston Program, amelyen ötödször nyert az intézmény.

Újra látogatható a pécsi Barbakán-bástya

2019.12.06

Újra látogatható a 2018 óta balesetveszély miatt elzárt pécsi belvárosi körbástya, a Barbakán-bástya - jelentette be a műemléknél a baranyai megyeszékhely polgármestere csütörtökön.

Megújította a médiatanács a baranyai Rádió 1 jogosultságát

2019.12.05

Öt évvel megújította a médiatanács a pécsi-villányi RÁDIÓ 1 szolgáltatójának rádiós jogosultságát - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Kommunikációs Igazgatósága csütörtökön az MTI-vel.

Több mint százhetvenmillió forintot sikkasztott közös képviselőként egy nő Komlón

2019.12.04

Sikkasztás miatt emelt vádat a Komlói Járási Ügyészség egy nő ellen, aki társasházak közös képviselőjeként több mint 170 millió forintos kárt okozott öt év alatt - közölte a Baranya megyei főügyész szerdán az MTI-vel.

Az ország nagy részén sűrű ködre figyelmeztetnek

2019.12.03

Az ország nagy részére figyelmeztetést adott ki a tartós, sűrű köd veszélye miatt szerdára az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Kezdetét vette a téli merülési gyakorlatok időszaka

2019.12.02

A Határszél Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai az elmúlt hétvégén Gyékényesen, a Kotró tavon ismét a víz alá buktak, ezzel megkezdték a téli merülési gyakorlatok időszakát.

Csaknem negyven határsértőt tartóztattak fel Baranyában

2019.11.30

Harminckilenc határsértőt tartóztattak fel a Baranya megyei Kislippónál péntek éjjel, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a police.hu-n pedig közölte, hogy pénteken száz külföldit kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szombat délelőtti Facebook-bejegyzésében azt írta: a határok védelme fontosabb, mint valaha.

Fennállásának huszadik évfordulóját ünnepli a pécsi szívcentrum

2019.11.29

Fennállásának 20. évfordulóját ünnepli a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Klinikai Központjának Szívgyógyászati Klinikája, a pénteki jubileumi ünnepségen a szívcentrum két évtizedes történetét, fejlődését és eredményeit is bemutatják.

Orbán: legyen ismét a világ közepe Baranya és Szlavónia!

2019.11.28

Össze kell kapcsolni Horvátországot és Magyarországot, hogy Szlavónia és Baranya megye ismét a világ közepe, irigyelt térség lehessen - mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a horvátországi Eszéken.

Védelmi igazgatási felkészítésen vettek részt Baranya megye polgármesterei

2019.11.27

Kedden a Baranya Megyei Kormányhivatalban került sor a polgármesterek és a kijelöl közbiztonsági referensek honvédelmi, katasztrófavédelmi és rendvédelmi felkészítésére.

„Hovatovább” - Felsőoktatási tájékoztató nap Pécsett

2019.11.26

Egyetemi továbbtanulási lehetőségekről szervezett tájékoztatót az Oktatási Hivatal, a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma és Kollégiuma, és a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara baranyai középiskolások számára.

Több tantárgyból lehet majd előrehozott érettségit tenni

2019.11.26

Bővül azoknak a tantárgyaknak a köre, amelyekből előrehozott érettségit lehet tenni. A döntéssel szeretnék elősegíteni, hogy a diákok hatékonyabban készülhessenek fel a felvételire - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma kedden az MTI-vel.

Az Emmi feljelentése alapján vádat emeltek a mozsgói szociális otthonban történt bántalmazás ügyében

2019.11.24

Közfeladatot ellátó személy által elkövetett bántalmazás bűntette miatt emelt vádat a Baranya megyében található Mozsgó szociális otthonának lakóit bántalmazó két emberrel szemben a Szigetvári Járási Ügyészség - közölte a Baranya megyei főügyész pénteken az MTI-vel. A vádemelés az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) feljelentése alapján történt.

Le kellett bontani a kéményt Kisszentmártonon

2019.11.22

Tegnap Kisszentmárton településen egy családi ház kéményébe épített gerenda gyulladt meg, ami elsősorban a tetőszerkezetet veszélyeztette.

Kilencszázmilliós beruházással épült óvoda a Pécsi Egyházmegyében

2019.11.21

Több mint kilencszázmillió forintból épült meg és gazdagodott eszközökkel a Pécsi Egyházmegye fenntartásában működő Szent Mór Iskolaközpont új tagóvodája a baranyai megyeszékhelyen.

Közeleg a Ne gyújts rá! világnap

2019.11.20

Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár arra szólítja fel a lakosságot, hogy senki se dohányozzon a november 21-ei Ne gyújts rá! világnapon.