2024.03.28, Csütörtök

Saját elkerülő utat és új csarnokot kap egy baranyai ipari park

MTI, kozbeszerzes.hu

2017.08.09. 14:42

Az M60-assal köti majd össze Bóly 60 hektáros parkját a már kivitelezés alatt álló út. Az üzemcsarnok jövőre épülhet fel.

800 millió forintból fejlesztik a bólyi ipari parkot - közölte szerdán a Baranya Megyei Önkormányzat (BMÖ). A bólyi önkormányzat tulajdonában lévő létesítményben elkerülő út és üzemcsarnok épül a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) finanszírozásában.

Az 1825 méter hosszúságú elkerülő utat a helyi G-Plan Építő Kft. építi. A kivitelezés már megkezdődött, a megvalósításra 12 hónap áll rendelkezésre. Az út közvetlenül köti majd össze az ipari parkot az M60-as autópályával, ami jelentősen csökkenti a városközponton áthaladó forgalom miatti levegőszennyezést és zajterhelést.

A szintén a projekt keretében épülő, 2500 négyzetméter alapterületű univerzális üzemcsarnok később tovább bővíthető lesz. A csarnok terveinek elkészítése jelenleg zajlik, a kivitelezés várhatóan 2018 elején indulhat.

A majdnem 60 hektár nagyságú bólyi ipari parkban mintegy 30 vállalkozás működik, csaknem ezer embernek biztosítva munkahelyet - áll a BMÖ közleményében.

 

Forrás: MTI, kozbeszerzes.hu

építőipari cégekAktuálisbólyTerület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)elkerülő útútépítéscsarnoképítés