2024.06.16, Vasárnap

Rekordszámú pincészet várja a villányi vörösborfesztiválra látogogatókat

MTI

2017.10.01. 09:00

Több mint 30 pincészet és mintegy 50 kulturális, könnyűzenei program várja résztvevőket.

 

A Villányi Vörösborfesztivált október 6. és 8. között 30. alkalommal rendezik meg a borvidéki városban.

 

A hagyományosan október első hétvégéjén megtartandó eseményre ellátogatókat a pincészetek teljes portfóliójukkal, a helyi éttermek és gasztronómiai kitelepülések pedig a vörösborhoz illő ételkülönlegességekkel is várják.
    A programok a Villányi Borrend avatási ünnepségével kezdődnek a fesztivál központi helyszínén, a Rendezvénytéren - áll a közleményben.
    A dél-baranyai város főterén és a pincesoránál is rendeznek programokat.
    Péntek este neves villányi borászcsaládok, a Jekl-, Günzer- és a Gere-famíliák "apái és gyermekei" részvételével tartanak szakmai beszélgetést a Borudvarban.
    A közönség szórakoztatásáról aznap mások mellett Csík János, Balogh Kálmán, Lakatos Róbert és zenésztársaik alkotta Esszencia együttes, valamint Molnár Ferenc Caramel, szombaton pedig a Honeybeast, a Bohemian Brass Band és a Magna Cum Laude gondoskodik.
    A programok között szerepel látványos szüreti és veteránautó-felvonulás, pénteken és szombaton szüreti utcabál, vasárnap a Zengő együttes bordalműsora zárja a rendezvényeket.
    Vasárnap a gyerekprogramoké a főszerep: Kökény Matyi délelőtti gólyalábas mesejátékát követően, délután az Iszkiri gyermekzenekar ad koncertet.
    A vörösborfesztiválra mintegy 16-20 ezer embert várnak a szervezők.

Aktuáliskoncertfesztiválvillányi borvidékszüretborrend