2024.04.14, Vasárnap

A Bodeni-tótól Debrecenig lehet majd kerékpározni

MTI

2017.10.30. 14:52

A Brüsszelben elfogadott magyar terv szerint a Bodeni-tótól induló Eurovelo 13-as út magyarországi szakasz az Őrségből a Balaton érintésével Budapestre, majd Gödöllő, Eger és a Hortobágy érintésével Debrecenbe vezetne - mondta Révész Máriusz az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

A kerékpározásért és az aktív kikapcsolódás fejlesztésével és népszerűsítésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős kormánybiztos elmondta 2019-re elkészül a Budapestet a Balatonnal összekötő kerékpárút.

Erról annak kapcsán beszélt, hogy szombaton átadták az Etyek és Tarján közti kerékpárutat, amelyet később Esztergomig vezetnek, ahol becsatlakozik az Eurovelo 6-os útba, amely Bécset és Budapestet köti össze. 

Ha ezek a fejlesztések elkészülnek, akkor Budapestről indulva Etyeken és Esztergomon át újra vissza lehet térni Budapestre, de Esztergomból akár a Velencei tóhoz is el lehet majd jutni.

Kiemelte még, hogy a Balatont kis forgalmú utakon kijelölt kerékpárutakon keresztül össze kell kötni Kaposvárral és Péccsel is.

Ezzel a megoldással alakítottak ki korábban kerékpárutat Győr és Balatonfüred között - tette hozzá.
 

PécskerékpárútAktuálisBalaton KaposvárBodeni-tóEurovelo kerékpározás