2024.04.17, Szerda

Quimby koncert Pécsett – vendég: Zephyr

zsolnaynegyed.hu

2017.11.28. 14:16

Huszonhat évvel ezelőtt egy dunaújvárosi próbateremben csendült fel először az a pár akkord, amiből később az egész Quimby-univerzum megszületett, és amivel megkaparintották a szíveket.

Szimbolikus szövegeikkel, szenvedélyes előadásmódjukkal koncertjeik mindig egy picit olyanok, mintha egy őrült színházi darabba csöppenne a közönség: egyik pillanatban romantikus musical, máskor vígjáték vagy szívfacsaró dráma árad a színpadról, s mindezzel a közönséget is magukkal rántják – ők pedig örömmel megadják magukat a Quimby dölyfös rock and rolljának, mámoros melódiáinak és hipnotikus sámán-boogie-jának.
A Kiss Tibor – ének, gitár, Varga Livius – ütőhangszerek, vokál, Balanyi Szilárd – billentyűk, Kárpáti József – trombita, Mikuli Ferenc – basszusgitár, Gerdesits Ferenc – dobok alkotta hatosfogat eddig tizenhat csapongó lemezzel hagyott kitörölhetetlen nyomot a magyar könnyűzenében, miközben az évek során kialakította saját, összetéveszthetetlen hangját.

 

 

A zenekar szinte folyamatosan úton van, hogy a világ valamely szegletében koncertezzen. Számos díjjal és lemezzel a háta mögött a negyedszázados évfordulót a Quimby múltidézés helyett alkotással ünnepelte: Micsodaországgá alakították az Arénát és megjelentették legújabb, Jónás Jelenései című albumukat, 2017-ben pedig Magyarország egyik elsőszámú koncertzenekaraként vetették bele magukat a nyárba.

 

 

Az öttagú ZEPHYR zenekar a hazai alternatív underground életben egyre intenzívebben lüktető jelenség. Zenei világuk roppant eklektikus. Ironikus és szarkasztikus szövegcsokrokat éteri gitárdallam kísér, melynek az alján feszesen pulzáló dob-basszus hallható. A banda első albuma az Ösztönnel, aggyal, reflexszel 2016-ban látott napvilágot. Jelenleg második albumán dolgozik a mostanra végleges és teljes ZEPHYR, amit csepegtetve be is mutattak A Kutya Vacsorája zenekarral közösen megálmodott turnéjuk során. A koncertsorozat főállomása tavasszal volt a budapesti Akvárium klubban, és a banda legsikeresebb, legütősebb koncertjévé avanzsálódott.

 

 

Korhatárok:
Hat éven aluliaknak nem ajánlott, 14 éven aluliaknak csak szülői felügyelettel!

Jegy:

Early bird: 2990 Ft

Egységesen: 3490 Ft

PécsAktuáliskoncertQuimby Zephyrzenekar