2024.06.15, Szombat
Új járőrgépjárműveket adott át Baranya megye rendőrfőkapitánya

Új járőrgépjárműveket adott át Baranya megye rendőrfőkapitánya

police.hu

2017.12.27. 17:30

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság használatába 2017. december 20-án 63 szolgálati gépjármű került. A Skoda, a Mercedes, az Audi, a Volkswagen és a Suzuki gyártmányú, rendőri jelleggel ellátott szolgálati személygépkocsikat Dakos József rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány adta át Pécsett.

A rendőrség munkájában a gyors reagálás, a szolgálati feladatok biztonságos ellátása és a logisztikai tevékenység hatékony végrehajtása alapvető követelmény, amelyek teljesítése elképzelhetetlen az elhasznált, magas futásteljesítményű gépjárművek folyamatos amortizációs cseréje nélkül.

Az új gépkocsik rendszerbe állításával a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság járőrgépjárműveinek átlagos életkora 5,9 évről 2,3 évre csökkent.

A gépjárművek szállítói öt évig vagy 200 000 kilométer futásteljesítményig biztosítják a szervizhátteret, minden gépjárműhöz rendelkezésre áll a nyári és a téli gumiabroncskészlet. A gépkocsik megfelelnek a biztonsági, a környezetvédelmi és a rendőrségi követelményeknek, számos vezetést támogató rendszerrel, légkondicionálóval vannak ellátva, a rendőrök felszerelése biztonságosan és rendezetten helyezhető el az utas-, illetve a csomagterükben.

A gépkocsikra LED-technológiájú, szöveges feliratok – például a rendőri intézkedés rövid tartalma, tájékoztató közlekedési információk – megjelenítésére is alkalmas fényhidakat szereltek.

A korszerű szolgálati gépjárművek hatékonyan támogatják a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság állományának szolgálatellátását.

Galéria

AktuálisrendőrségBaranya Megyei Rendőr-főkapitányságjárőrgépjárművek