2024.03.29, Péntek
Baranya megye közlekedésben nincs fennakadás, áramkimaradás volt két településen
ffam.org - illusztráció

Baranya megye közlekedésben nincs fennakadás, áramkimaradás volt két településen

baranya.katasztrofavedelem.hu

2018.02.28. 18:00

Baranya megye területén jelenleg Komló és Hegyhát járás területén szállingózik a hó. Az éjszaka folyamán 1-3 cm friss hóréteg hullott le. Hajnalban és délelőtt Görcsöny és Baksa településen 230 fogyasztási helyet érintően volt áramszolgáltatás kimaradás, amit a szolgáltató helyreállított.

Baranya megye területén a közutak sónedvesek, néhol gyengén havasak, járhatatlan útszakasz nincs.

A közútkezelő továbbra is III. fokozatban tartja fenn készültségét, folyamatos utak síkosságmentesítése, 3 munkagéppel folyamatosan végzik az útszakaszok tisztítását, 41 munkagép készenlétben van. Elzárt település nincs.

Az M6 autópályán fennakadás nincs, az utak sónedvesek, minden forgalmi sáv járható, 5 munkagép a leállósávok takarítását végzi, baleset a megyei szakaszon nem történt. A közúti járműforgalomban fennakadás nincs, a határátkelők forgalma zavasrtalan és folyamatos.

A távolsági autóbuszok közlekedése folyamatos, a járatok minden települést meg tudnak közelíteni, a vasúti közlekedés üzemszerűen működik, az időjárással összefüggő késedelem nem áll fenn.

A Biokom Kft. jelenleg 2 munkagéppel megelőző sózást végez Pécs város területén. Az utak sónedvesek, jól járhatóak. A  helyi buszközlekedésben nincs fennakadá,s azonban a 35 és 35Y járatok rövidített útvonalon a Dömör kapuig közlekednek.

Közműszolgáltatók tekintetében (víz, gázszolgáltatás, távhő) az időjárási körülmények az üzemszerű működésben nem okoztak fennakadást. Áramszolgáltatás tekintetében Görcsöny és Baksa településen volt áramkimaradás, összesen 230 fogyasztási helyet érintően.  A szolgálatás helyreállítása alatt a Pécsi Katasztrófavédelmi Kirendeltség polgári védelmi felügyelője a helyszínen tartózkodott. A szolgáltatás kimaradás alatt a melegedőhely,  valamint a helyi szociális otthonban élők ellátása is biztosított volt. 

AktuálisBiokom Kft.sózássíkosságmentesítés