2024.04.20, Szombat
Korszerűsítik a vízhálózatot a pécsi Mecsekoldalban
Pixabay - illusztráció

Korszerűsítik a vízhálózatot a pécsi Mecsekoldalban

MTI

2018.02.05. 06:00

Háromszázmillió forintos beruházással vízhálózat-korszerűsítés kezdődik hétfőn a Pécs mecsekoldali városrészében - tájékoztatta a baranyai megyeszékhely vízszolgáltatója az MTI-t.

A Tettye Forrásház Zrt. közleménye hangsúlyozta: a Magaslati út és a Surányi Miklós út ivóvíz- és szennyvízvezetékeinek megújítását célzó munkálatokkal év egyik legjelentősebb víziközmű-rekonstrukciója kezdődik a pécsi hálózaton.

A beruházás a környéken zajló önkormányzati útfelújítással együtt valósul meg.

Az új útburkolatok megépülése előtt Tettye Forrásház kicseréli az úttest alatti közműveket és szolgáltatás biztonságát veszélyeztető vezetékeket - írták.

A részletekről közölték: őszig összesen 5140 méternyi korszerű vezeték kerül a földbe. A régi öntöttvas és PVC-vezetékek helyett az utak teljes hosszában új, korszerű anyagból készült vízvezetékeket építenek ki.

A Magaslati úton összesen 1820, a Surányi Miklós úton pedig 1330 méternyi csövet cserélnek a szakemberek, továbbá összesen 1990 méter hosszan újul meg a szennyvízhálózat az érintett ingatlanok szennyvízbekötéseivel együtt - olvasható a közleményben.

PécsAktuálisközművekkorszerűsítésvízhálózatMecsekoldalTettye Forrásház Zrt.PVC