2024.05.19, Vasárnap
Fegyverrel támadtak parkolóőrökre Pécsen

Fegyverrel támadtak parkolóőrökre Pécsen

police.hu

2018.03.22. 14:00

Másfél órán belül elfogták a rendőrök azt a férfit, aki egy fegyverrel, vagy annak utánzatával többször rálőtt a parkolóőrökre Pécsett.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2018. március 21-én 16 óra 20 perckor érkezett bejelentés arról, hogy Pécsett, a Lánc utcában parkolóőrökre támadt egy férfi. A három parkolóőr egy személygépkocsit akart ellenőrizni Pécsett, a Lánc utcában, amely során a jármű vezetője egyiküket megütötte. A férfi ezután elővett a gépkocsijából egy fegyvert, vagy annak utánzatát, amellyel feltehetően gumilövedékekkel több lövést is leadott a parkolóőrökre, majd elhagyta a helyszínt. A rendőrök a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 32 éves pécsi férfit 17 óra 35 perckor Pécsett, a Nendtvich Andor út és a Kerényi Károly utca kereszteződésében elfogták, gépkocsiját lefoglalták. A férfi gyanúsítotti kihallgatása jelenleg is folyamatban van.

Ellene a Pécsi Rendőrkapitányság felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást. 

PécsAktuálisbűncselekményparkolóőrfegyvertámadásgarázdaság