2024.04.14, Vasárnap

XII. Pollack Expo-t szervezi a PTE

pte.hu

2018.03.03. 16:30

2018. március 1-2-án rendezi meg tizenkettedik alkalommal Pollack Expo néven hagyományos szakkiállítását és konferenciáját a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara.

A minden évben sikerrel záruló rendezvény jól mutatja, hogy mekkora igény van egy széles műszaki palettát felvonultató szakkiállításra a régióban. Az építőipari, gépész, villamos és környezetvédelmi előadások lehetőséget nyújtanak a kiállító cégeknek ipari újdonságaik bemutatására, de számos fejlesztés alatt álló beruházásról vagy korszerűsítésről is itt kapnak információt az érdeklődők.

S hogyan valósul a Pollack Expo a „Földön, vízen, levegőben”?  Részint a BIMPROVE Kft. előadásán keresztül, ahol a BIM-mel, vagyis az Épületinformációs modellel ismerkedhetünk meg. Egy jól felépített BIM modell végigkíséri az épület teljes életútját a vázlattervtől a kivitelezési szakaszon át, az épületüzemeltetésen keresztül egészen a bontásig. Alkalmazásával elkerülhetőek a kivitelezési improvizációk, a helyszínen papírlepedők helyett táblagépen lehet felvenni és térben forgatni a tetszőleges számú, tetszőleges helyen felvett metszetet. A „vizes” témákat a rendezvény kísérő programja, a II. Hatékony Vízellátás Nemzetközi Konferencia biztosítja. A konferencia részletesen vizsgálja a vízfelhasználás költség-, energia- és vízhatékonyságának kérdéseit. A legimpozánsabb megjelenése a kiállításnak a levegőből érkezik.  A MAGNUS AIRCRAFT CORPORATION cég képviselőitől nem csak azt tudjuk meg egy érdekfeszítő előadás keretében, hogy „Hogyan építsünk repülőgépet?”, de a végeredményt a kiállítótérben is megcsodálhatjuk egy Fusion 212-es benzinmotoros repülőgép esetében.

A szakmaspecifikus előadásokon túl, a régió mérnökei számára Mérnök Fórumot és Mérnöktovábbképzés lehetőségét biztosítja a szakkiállítás.  A végzős hallgatók ezúttal is élhetnek az Állásbörze nyújtotta lehetőségekkel, a középiskolások pedig játékos ismeretszerző verseny keretében ismerkedhetnek meg a kiállító cégekkel és azok tevékenységével. Az érdeklődést ezúttal értékes nyereményekkel díjazzák a kiállítók.

A Pécsi Expo Centerben megrendezésre kerülő Pollack Expo továbbra is ingyenesen várja a műszaki érdeklődésű közönséget.  A kiállítás és a szekció előadások részletes programja a www.pollackexpo.hu oldalról letölthető.

PécsAktuálisPTEXII. Pollack ExpoBIM