2024.03.19, Kedd
Disaster Medic I. képzést tartottak a pécsi laktanáyban

Disaster Medic I. képzést tartottak a pécsi laktanáyban

baranya.katasztrofavedelem.hu

2018.04.19. 19:56

Januárban végezte el a Disaster Medic instruktori képzést Baranya megyében az a négy tűzoltó, akik tudásukat továbbadva képezik ki a hivatásos állomány tagjait a kárhelyszíni segítségnyújtás alapjairól. Az oktatás bekerül a tematikába is, ami biztosítja a tűzoltók folyamatos továbbképzését.

Az elméleti és gyakorlati oktatáson az újraélesztési technikák mellett megismerhették a gyors vérzéscsillapítás módjait, eszközeit, a gerincsérült hordágyra való rögzítését, szállítását, a sérültek fájdalomcsökkentő pozícionálások módjait, valamint az automata és félautomata defibrillátor használatát. Továbbá azt is begyakorolták, hogyan segíthetnek a kárhelyszínen megsérült bajtársukon, kimenekítéssel, vagy teljes védőruházattól való vetkőztetést követő esetleges újraélesztéssel.

A továbbképzés azért fontos, hogy olyan helyzetekben is helyt álljanak a tűzoltók, amelyeknél a mentőszolgálat az azonnali egészségügyi ellátást nem tudja megkezdeni a védőfelszerelés hiánya, valamint a helyszín veszélyessége miatt.

Galéria

PécsAktuálisDisaster Medicinstruktori képzés