2024.07.18, Csütörtök

Úszott már végtelen medencében? Most már itthon is megteheti!

pestpilis.hu

2018.04.29. 23:15

A Pilis egyik legfontosabb emléke, a visegrádi vár tőszomszédságában felépült Hotel Silvanus panorámamedencéjét idén a szokásosnál korábban nyitották meg.

Magyarországon kevéssé ismert az infinity pool – a végtelen medence. Ez részben annak köszönhető, hogy hazánknak nincsen tengerpartja. Ennek ellenére itthon is meg lehet tapasztalni azt az élményt, amikor úgy érezhetjük, hogy egy hatalmas víztükörben úszunk, pedig valójában több száz méterrel felette vagyunk.

A végtelen medencét úgy alakítják ki, hogy a benne úszó ember a feje magasságából közvetlenül egy síkban lássa a távoli vízfelületet a medence víztükrével. Ez a megoldás a két különálló vízfelületet egybeolvasztja az infinity poolból kitekintő emberek szemszögéből, így teremtve meg a végtelenség illúzióját.

Magyarországon a panorámás végtelen medencék bevezetésében úttörő szerepet játszott a Dunakanyarban található Hotel Silvanus. A visegrádi várral közel egy magasságban, annak közelében fekvő szálloda ablakai és terasza hazánk egyik legkedvezőbb dunai panorámájára néz. A Pilis szívében itt 2011-ben megépítették Magyarország első végtelen medencéjét, mely azonnal el is nyerte az Év Medencéje címet.

A nyárias hangulatú áprilisnak köszönhetően idén már ki is nyitották a medencét, mely közvetlenül a Dunára néz. A kellemesen amorf kialakítású medence vizében úszva egyedül a folyó sodrásának hiánya az, amitől észbekap a meditatív hajlamú látogató, észlelve, hogy több mint 300 méterrel a Duna felett van és nem közvetlenül a folyóban.

 

Keleti kényelem és nyugati nyugalom

A Pilis központjának tartott Dobogókőtől mintegy 10 kilométerre található Silvanus medencéjéből általában teljesen megújulva jönnek ki az emberek saját beszámolójuk szerint – mondta el lapunknak a szálloda igazgatója. „Nem mondom, hogy csodák történnének, de egy rossz ízület, vagy hasonló probléma okozta fájdalom elmúlhat” – emelte ki Lantos Árpád.

A Pilisről tudni lehet, hogy a Dalai Láma is szívesen meglátogatta, amikor Magyarországon járt. A sokak által a világ és egyben Magyarország szívcsakrájának tartott Pilisben kirándulók gyakran a túrázás fizikai felfrissülésen túl megtapasztalható lelki élményekről számolnak be. Lapcsaládunk bármikor említi a hegységet, a Facebook-kommentek között gyakran személyes emlékeket emlegetnek olvasóink.

Ezt az érzésvilágot tapasztalják meg sokan a Silvanus látogatói közül, amikor a Dunára néznek a királyok várának magasságából, vagy éppen a hotel közelében fekvő ligetekkel tarkított erdők szépségeiben mélyednek el.

Galéria

Hotel SilvanusAktuálisVisegrádszállodaPilis