2024.04.19, Péntek

Fúvószenekari fesztivál és honvédelmi nap Lippón

Baranya Megyei Kormányhivatal

2018.07.03. 17:56

A zenei találkozóra kétévente kerül sor egy-egy aktuális témához kötődően, amit az idén a 170 éves Magyar Honvédség és a honvédelem köré építettek fel.

A Lippói Fúvószenekaron kívül még négy, a a Siklósi, Tolnai, és a Pécs-Szabolcsi Fúvószenekar, valamint díszvendégként a Kaposvár Helyőrségi Zenekar adott koncertet. A rendezvény fő védnöke Csizmadia Zsolt ezredes, a Magyar Honvédség fő karmestere volt.

A fesztivállal párhuzamosan interaktív programokkal és bemutatókkal folyt a honvédelmi és toborzónap, melynek keretében a résztvevők megismerkedtek a hivatásos, szerződéses és önkéntes katonai szolgálattal, kézbe vehették a Honvédség fegyvereit, kipróbálhatták eszközeit, és tesztelhették lőkészségüket íjjal, airsoft fegyverrel, valamint légpuskával is.

A program részeként került sor tíz nappal e rendezvény előtt a Lippói Gárdonyi Géza Általános Iskola tanulóinak szervezett honvédelmi verseny eredményhirdetésére is. A honvédelmi akadályverseny és a katonai és toborzó program a Baranya Megyei Védelmi Bizottság szervezésében, a 7. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda (Pécsi toborzóiroda), a Pécsi Honvéd Sportegyesület, a Hadkiegészítő és Felkészítő Parancsnokság pécsi és kaposvári kiképzőszázada együttműködésével jött létre.

AktuálisLippói Fúvószenekar