2024.04.25, Csütörtök
Ingyenesen lehet bevizsgáltatni az ivóvíz ólomtartalmát
pixabay - illusztráció

Ingyenesen lehet bevizsgáltatni az ivóvíz ólomtartalmát

Baranya Megyei Kormányhivatal

2018.07.31. 14:00

Az EMMI Országos Tisztifőorvosi Feladatokért Felelős Helyettes Államtitkárság 2018. július 13-i országos sajtótájékoztatóját követően megnőtt a lakossági érdeklődés a megyei és járási hivatalokban az ivóvíz ólomtartalmának ingyenes vizsgálatával kapcsolatban.

Az EFOP-1.8.0.-VEKOP-17-2017-0001 számú „Az Egészségügyi ellátórendszer szakmai módszertani fejlesztése” című projekt keretében végzett ingyenes vízvizsgálatokkal kapcsolatban a projektgazda Országos Közegészségügyi Intézet (a továbbiakban: OKI) a lakosság tájékoztatása céljából az alábbi felvilágosítást adta:

A lakosság az [email protected] e-mail címen kérhet bővebb tájékoztatást a felmérésről, másrészt lehetőség van arra is, hogy személyesen az OKI Vízhigiénés osztályán (1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6. A épület 2. emelet) érdeklődjön.

A mintavételhez szükséges csomag a Vízhigiénés osztályon személyesen átvehető, vagy az e-mailben érdeklődők a postai címük megadásával kérhetik, hogy számukra kipostázásra kerüljön.

További információk a projekt honlapján találhatóak:

https://efop180.antsz.hu/munkacsoportok-konyezetegeszsegugy/c-i-munkacsoport.html

https://efop180.antsz.hu/hirek-kornyezetegeszsegugy/45-nyitott-laboratorium-dijmentes-lakossagi-ivoviz-vizsgalat.html

A gyermekintézmények tekintetében az OKI az egyszerű mintavétel helyett egy kockázatfelmérést végez, az intézmények is minden esetben az [email protected] e-mail címen érdeklődhetnek.

AktuálisivóvízvizsgálatólomtartalomVízhigiénés osztálymintavétel