2024.03.29, Péntek

Mintegy 660 millió forintból korszerűsít összesen 4 intézményt az önkormányzat.

Megújul Pécsett két óvoda és két bölcsőde a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) támogatásával – derül ki az uniós közbeszerzési információkból. A megyeszékhelyen összesen 3 részprojektben, 2 munkaterületen végzik majd el a fejlesztési munkálatokat:

  • a Kertvárosi Óvoda Németh László Utcai Tagóvodája és a létesítménnyel közös épületben található Kicsikék Bölcsőde,
  • illetve a Budai Nagy Antal utcai Óvoda és a mellette található Napsugár Bölcsőde

kap teljes külső és belső felújítást. Az uniós finanszírozással megvalósuló beruházások teljes költsége mintegy 660 millió forint lesz.

 

Helybeli cégek végzik el a munkát

A Németh László utcában mind az óvodát, mind a bölcsődét a pécsi központú Géplak Kft. korszerűsíti 308 millió forintból. Itt többek között

  • megerősítik az épület vasbeton szerkezetét,
  • átalakításokat végeznek el,
  • kicserélik a nyílászárókat,
  • felújítják a villamos- és a gépészeti rendszert,
  • illetve főzőkonyhát is átadnak majd.

Az óvoda és a bölcsőde hasznos alapterülete összesen 2 ezer négyzetméter.

A Budai Nagy Antal utcában az egymás mellett található óvódában és bölcsődében is hasonló munkálatokat végeznek el. Az épületeket a szintén pécsi Greeneral Kft., illetve a baranyai megyeszékhely agglomerációjában található pellérdi Baranyai Házépítő Kft. és az S és P 2004 Kft. konzorciuma újítja fel, 173 millió és 180 millió forintból. Az óvodában mintegy 822 négyzetméteren, a bölcsődében pedig 1014 négyzetméteren dolgoznak majd a kivitelezők.

Pécsépítőipari cégekAktuálisbölcsődeTerület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)óvodafejlesztésGreeneral Kft.Baranyai Házépítő Kft.S és P 2004 Kft.