2024.03.28, Csütörtök

A hétvégéig nem várható jelentős javulás a levegő minőségében

MTI

2018.10.17. 05:00

A meteorológiai előrejelzést figyelembe véve a hét végéig nem várható jelentős javulás a levegő minőségében - írta az Országos Közegészségügyi Intézet (OKI) vasárnap a Facebook-oldalán.

A magas szállóporérték (PM10) miatt változatlanul kifogásolt a levegőminőség több településen: Budapesten, Dunaújvárosban, Győrben, Nyíregyházán, Pécsen, Százhalombattán, Szegeden, Székesfehérváron, Szolnokon, Szombathelyen,Tökölön és Várpalotán.

Kiemelték: az érzékeny lakosságcsoportnál (gyermekeknél, időseknél, légzőszervi, illetve szív- és érrendszeri megbetegedésben szenvedőknél) a jelentkezhetnek, illetve súlyosbodhatnak a légzőszervi tünetek mint például a köhögés, légzőszervi irritáció, nehézlégzés. Ezért a Nemzeti Népegészségügyi Központ nem javasolja az intenzív, szabadban végzett fizikai tevékenységet - írta az OKI.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán azt írta: az időjárásban péntekig gyökeres változás nem várható, ezért továbbra is számítani lehet az egészségügyi határérték (köbméterenkénti 100 mikrogramm) körüli vagy azt meghaladó PM10 koncentrációra.

A hétvégétől az eddiginél változékonyabb, kissé szelesebb, felhősebb idő valószínű, ez jó hatással lesz majd a levegőminőségre - tették hozzá.

AktuálislevegőOKIlégszennyezettség