2024.04.14, Vasárnap

Felavatták a ZÁÉV által kivitelezett kosárakadémiát

mti, magyarepitok.hu

2018.10.11. 11:29

Az országban egyedülálló adottságokkal bíró kosárlabdás létesítmény jött létre Pécsett.

Csütörtökön átadták a ZÁÉV Zrt. kivitelezésében Pécsett megépült Nemzeti Kosárlabda Akadémiát. A Nemzeti Sportközpontok több mint 2,5 milliárd forintos beruházásában sportcsarnok, kollégium és kiszolgáló létesítmények jöttek létre.

Fotó: MTI

Az egykori szennyvíztelep helyén megvalósult akadémia sportcsarnoka 3850 négyzetméteres beépített alapterületen 400 férőhelyes állandó lelátóval, továbbá egy 1500 férőhellyel bővíthető mobil lelátóhellyel rendelkezik. A játékterének megvilágításáról polikarbonát felülvilágító gondoskodik. A 60 férőhelyes kollégium mellet irodák és előadótermek is épültek.


Nemzetközi tornáknak is otthont adhat

A csütörtöki átadón Orbán Viktor is részt vett. A miniszterelnök úgy fogalmazott, kevés igazi minőségi sportakadémia van, de Pécsett nem indokolatlan a Nemzeti Kosárlabda Akadémia névválasztása, mert ehhez foghatót sehol az országban nem talál az ember.

A kormányfő kitért rá: pár éve, amikor a kormány elé került az akadémia tervezete, kész és kiérlelt elképzelést kaptak, csak rá kellett bólintani és előteremteni rá a pénzt. Az alapkő letételéig nehezen jutottak el, de utána másfél évvel most átadhatják az akadémiát, amire az egész ország büszke lehet. Hozzáfűzte: az utánpótlás-nevelés mellett az akadémia arra is alkalmas, hogy nemzetközi tornák házigazdája legyen.

sportberuházásokPécsZÁÉV Építőipari Zrt.Aktuális