2024.03.28, Csütörtök

Kétszeresen is nyertes, aki kerékpárra ül

mohacs.hu

2018.10.24. 14:00

Színes, érdekes programok sokasága segítette a fiatalokat abban, hogy a közlekedésbiztonság terén – többnyire játékos formában – új ismereteket szerezzenek, illetve elmélyítsék a már meglévőket.

Önkormányzatunk évek óta elkötelezettje a kerékpározás fejlesztésének, biztonságosabbá tételének: ennek érdekében már közel 30 kilométernyi kerékpárutat épített, s további ilyen pályák létesítését is tervezi – e gondolatokkal nyitotta meg múlt szombaton a „Tekerj az egészségedért biztonságosan!” elnevezésű rendezvényt az IC-ben Kovácsné Bodor Erika.

Az alpolgármester a TOP-3.1.1-15-BA1-2016-00002 azonosító számú, „A mohácsi kerékpárút-hálózat bővítése” című projekt keretében megvalósult rendezvény nyitányán megjelent közel száz, általános iskolás és gimnazista diákot arra biztatta: kerékpározzanak minél többet, hiszen ezzel károsanyag-kibocsátás nélkül, a város levegőjét is kímélve közlekedhetnek, másrészt, a biciklizéssel az egészségükért is sokat tesznek.

Előadásokat hallhattak, teszteket tölthettek ki, különféle feladatokat oldhattak meg és kerékpáros ügyességi pályán ugyancsak próbára tehették magukat. A legjobban teljesítők ajándékokat is átvehettek, mi több, a nap végén egy vadonatúj, kompletten felszerelt, sebességváltós bicajt is kisorsoltak a rendezvény résztvevői között: nos, Fortuna kegyeltje, s a csodaszép bringa gazdája Pintér Gergő, a Mohácsi Kisfaludy Károly Gimnázium diákja lett.

AktuálisTekerj az egészségedért biztonságosan