2024.03.28, Csütörtök

80 éves iskola újult meg Komlón

magyarepitok.hu, MTI

2018.12.11. 09:00

A felújított tanintézményben tornaterem, szaktantermek, játszótér és sportpálya elégíti ki a diákok igényeit.

Átadták a felújított és tornateremmel bővített Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskolát és a Szent Bernadett Tagóvoda új épületét Komlón. A beruházás 2 milliárd forintból valósult meg a pécsi Nork Kft. kivitelezésében.

A felújítás azért is különösen fontos, mert 2007 óta ebben a régióban 7 százalékról 14 százalékra nőtt az egyházi iskolákban tanulók aránya.


9 000 négyzetmétert parkosítottak

A 80 éves iskolaépület szerkezetét megerősítették, teljesen felújították és egy új emeletet is kapott. A zöldmezős beruházás keretében egy új iskolai szárny épült tornateremmel, szaktantermekkel, valamint irodákkal. Ezen kívül mintegy 9 000 négyzetméteres területet parkosítottak, ahol játszótereket és sportpályát létesítettek – ezeknek a munkálatai még mindig zajlanak.

Bár az iskolának eddig is volt tornaterme, méretéből adódóan nem volt alkalmas a mindennapos testnevelés biztosításához, és mivel más helyiségek sem voltak megfelelő méretűek és állapotúak, a gyerekeknek eddig a könyvtárban, sőt még az étkezőben is tartottak tanórákat.


Több mint kétszeresére bővült az új óvoda

Az elmúlt egy évben végzett fejlesztés során lebontották a régi óvodaépületet és új óvodát hoztak létre, az intézmény épületeinek alapterülete összesen több mint a kétszeresére bővült.

Az iskola új épületrésze és a meglévő iskolaépület első két szintje, valamint az alsó tagozat udvara már elkészült, februárig pedig befejeződik a felsősök Templom tér felőli udvarának és a régi épület szintráemelésének összes belső munkálata.

A megújult intézmény 1937-ben nyitotta meg kapuit a komlói Templom téren, és 2012 óta a Magyar Katolikus Egyház Pécsi Egyházmegye fenntartásában működik.

iskolaépítésAktuáliskomlóóvodaoktatási beruházásóvodafejlesztésiskolafelújítástornaterem