2024.03.04, Hétfő
Ezek a legkedveltebb hazai úti célok a magyarok körében
lakihegyradio.hu

Ezek a legkedveltebb hazai úti célok a magyarok körében

MTI

2019.04.24. 15:36

Egyre inkább jellemzőek az előfoglalások az utazók körében, és nőtt a kereslet az apartmanok és panziók iránt.

2019 első negyedévben 8,3 %-kal bővült a belföldi turizmus, az átlagos foglalási érték 36 730 forint volt, ami közel azonos az előző év azonos időszakában mért adattal - derül ki a Szállás.hu elemzéséből.

Az említett időszakban Budapest, Eger és Hajdúszoboszló volt a legkedveltebb úti cél. A január-márciusi időszakban a megyéket tekintve továbbra is Pest, Heves és Zala megyében volt a legtöbb foglalás. A legkeresettebb úti célok között  található még Pécs, Szeged, Debrecen és Gyula, valamint Hévíz, Siófok és Zalakaros is.

A turisztikai attrakciók közül pedig a Miskolctapolca Barlangfürdő, az egri és a siklósi vár iránt volt a legnagyobb az érdeklődés.

Az elemzésből az is kiderült, hogy az előfoglalások jóval előretolódtak, sokan már megtervezték a nyaralásukat is. Minden tízedik szállás foglalásakor SZÉP-kártyás fizetést jelöltek meg, a foglalások átlagértéke 55 480 forint volt. A szállástípusok közül az apartmanok, panziók és vendégházak iránt nőtt a kereslet, a foglalások fele ezeket érintette.
 

AktuálisturizmusutazásBudapestEgerHajdúszoboszló