2024.03.28, Csütörtök
Sűrített levegővel hajtott járművek versenye lesz Egerben
Pneumobil - Facebook

Sűrített levegővel hajtott járművek versenye lesz Egerben

MTI

2019.05.05. 20:00

Nyolc ország egyeteméről 41 csapat sűrített levegővel hajtott járműve rajtol el az idén a 12. Nemzetközi Aventics Pneumobil Versenyen.

A mérnökhallgatók által tervezett és épített, sűrített levegővel hajtott járművek megmérettetését május 9-11. között szervezi meg Egerben az Emerson globális technológiai és gépészeti vállalatcsoport magyarországi leányvállalata, az Aventics Hungary Kft.    

A verseny gondolata az Aventics Hungary Kft.-től származik, amelynek célja az volt, hogy a gyakorlatorientált képzés keretében szorosabbra fűzze a kapcsolatot a hazai felsőoktatási intézmények és a pneumatika világa között.

Az MTI-hez eljuttatott közleményben idézik Gödri Istvánt, az Aventics Hungary Kft. ügyvezető igazgatóját, aki hangsúlyozta: a verseny járműépítési feladata kiváló módja annak, hogy a leendő mérnökgeneráció elsajátítsa az Ipar 4.0 alkalmazásához szükséges képességeket. A verseny több mint egy évtizede alatt közel 1600 mérnökhallgató tehetett szert kivételes gyakorlati tudásra nemcsak a pneumatika, hanem a csapatmunka és projektmenedzsment területén is tapasztalatokat szerezve - tette hozzá.

A közlemény szerint az idén Egerben nyolc ország (Csehország, Észtország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Magyarország, Románia és Szlovákia) 41 csapata áll rajthoz. Magyarországról szinte minden műszaki felsőoktatási intézmény képviselteti magát: Budapesti Műszaki Gazdaságtudományi Egyetem, a Debreceni Egyetem Műszaki Kara, a Miskolci Egyetem, a Neumann János Egyetem, a Nyíregyházi Egyetem, az Óbudai Egyetem, a Pannon Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kara.

Az idei verseny fővédnöke György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára. Az eseményről további információ a www.pneumobil.hu oldalon olvasható.

Aktuálissűrített levegőAventics Hungary Kft.