2024.04.27, Szombat
Sűrű volt a Szent Flórián Önkétes Tűzoltó egyesület múlt hete
baranya.katasztrofavedelem.hu

Sűrű volt a Szent Flórián Önkétes Tűzoltó egyesület múlt hete

baranya.katasztrofavedelem.hu

2019.07.30. 20:06

Szakmai foglalkozás, verseny, habparti. Mindezek terítéken voltak a Szent Flórián Önkéntes Tűzoltó Egyesület múlt heti programjában.

A hét első felében az egyesület tapasztaltabb tagjai szakmai foglalkozást szerveztek, ahol a nemrég csatlakozott ifjúsági tűzoltók ismerkedhettek meg a felszerelésekkel, a beavatkozások során használt eszközökkel, így lehetőségük volt tanulni és gyakorolni is egyben arra az esetre, amikor beavatkozásra lesz szükség.

A tagok pár nappal később Szűr településen vettek részt egy játékos vetélkedő sorozatban. Itt az önkéntes tűzoltók állítottak össze egy kombinált feladatot, amelyet rekeszmászással és egy kötélpályán való végighaladással tudott teljesíteni mintegy ötven gyermek. A vetélkedő végén a két legjobb csapat ajándékcsomag jutalomban részesült, míg a többi gyermeknek egy-egy jelképes ajándékkal kedveskedtek az egyesület tagjai. A nap fénypontja a verseny végén tartott habparti és természetesen a zsíros kenyér evés volt.

A hétvégén Orfűn rendezték a XVIII. Megyei Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Szakmai Napot, ahol az egyesület tagjai a rekeszmászásnál tevékenykedtek, de összemérték erejüket a sárkányhajó versenyen is. A hétvégi rendezvényen már a friss egyesületi tagsággal rendelkező ifjúsági tűzoltók részt vettek, akiknek ez volt az első, teljes napos programjuk az egyesület életében.

Galéria

AktuálisSzent Flórián Önkétes Tűzoltó egyesület