2024.04.26, Péntek
Tapasztalt tűzoltó a Pécsi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság élén
tuzoltosagok.eu

Tapasztalt tűzoltó a Pécsi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság élén

baranya.katasztrofavedelem.hu

2019.08.05. 14:10

Dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője 2019. augusztus 1. napjával kinevezte Borteleki Gábor tűzoltó őrnagyot a Pécsi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság élére.

Borteleki Gábor tűzoltó őrnagy a mai napon vette át Mácsai Antal tűzoltó ezredes főtanácsos, igazgatótól a kinvezési okmányokat a megyei és helyi vezetői állomány előtt.

A frissen kinevezett tűzoltóparancsnok 2004. szeptember 1-jei hatállyal került hivatásos állományba a Pétfürdői Tűzoltóparancsnokságon, beosztott tűzoltói beosztásba, később megbízott szerparancsnokként, majd 2013-tól műszaki biztonsági referensként is teljesített szolgálatot. 2014. szeptember 1-jétől a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Pécsi Katasztrófavédelmi Kirendeltség Katasztrófavédelmi Hatósági Osztályán referensi munkakörben látta el szolgálatát. 2016. december 1-jei hatállyal első tiszti kinevezésére került sor és hatósági kiemelt főelőadói beosztásba nevezték ki a Szigetvárra. 2017. augusztus 1-je óta a Pécsi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság megbízott tűzoltóparancsnokaként végezte feladatát.

Borteleki Gábor tűzoltó őrnagy tíz éves vonulós szolgálattal rendelkezik, így végigjárta a szakmai ranglétrát, belülről ismeri a beosztott tűzoltók helyzetét, érti felmerülő problémáikat. A tűzoltóparancsnoki beosztásra beavatkozó tűzoltóként szerzett tapasztalatai és az állománnyal való jó kommunikációs képességei tették kifejezetten alkalmassá. A beosztotti állománytól megszerezte a közvetlen vezetéshez szükséges elismerést, elfogadást és tiszteletet. Parancsnoki megbízatása alatt bizonyította vezetői képességeit, és rátermettségét. Kivételes emberszeretete, gondoskodó természete pozitív hatással van a kollégákra. A szakma iránti elkötelezettsége, szervezethez kötődő lojalitása, kimagasló munkabírása példaként szolgál a kollektíva előtt. 

A tűzoltóparancsnok nős, egy gyermek édesapja.

AktuálisPécsi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság