2024.03.29, Péntek
Ezekkel a projektekkel nagyot lép előre Pécs
Fotó: danibiushotels.com

Ezekkel a projektekkel nagyot lép előre Pécs

MTI

2019.09.25. 08:00

A fejlesztések része a déli ipari parkban lévő újabb csarnok kivitelezése, valamint egy új kerékpárút megépítése, ami a város keleti részét kapcsolja össze a belvárossal.

Több fejlesztéssel gazdagodik Pécs a közeljövőben, melyek a közlekedés és a gazdaság területén jelentenek előrelépést a város életében. Még idén elkészül az a kerékpáros útvonal, amely a város keleti részét kapcsolja össze a belvárossal, illetve újabb iparcsarnok is épül.

A már folyamatban lévő, 215 millió forintos kerékpárút-fejlesztés keretében összekapcsolják a meglévő, egyetemi városi kerékpárutat a Zsolnay Kulturális Negyeden keresztül a keleti városrésszel.

Az új útvonalnak köszönhetően jelentősen javul a város kelet-nyugati irányú kerékpáros átjárhatósága.

Pécs keleti részének jelenleg nincs olyan kerékpáros összeköttetése, amellyel a városközpont biztonságosan elérhető lenne. A fejlesztés során egy patak felett hidat is építenek, emellett valamennyi útcsatlakozás biztonságos kiépítése is megtörténik.

 

Fontos a befektetők számára is vonzóvá tenni a várost

Pécs ipari parkjában egy már építés alatt álló, 4500 négyzetméteres iparcsarnok után egy újabb 1600 négyzetméteres létesítmény kivitelezése indult meg az önkormányzat beruházásában.

A Területi Operatív Program (TOP) keretében ez már a harmadik fejlesztés a helyi ipari parkan, mert a város kiemelt figyelmet fordít és fordított a befektetések ösztönzésére. A célokat szolgáló intézkedések tavaly ősszel indultak, amikor közművesítették a déli ipari park területét, buszmegállót és parkolót építettek, majd megindították egy 4500 négyzetméteres iparcsarnok kivitelezését.

A most bejelentett, több mint 440 millió forintos összköltséggel megvalósuló újabb, 1600 négyzetméteres csarnoképület és a hozzá kapcsolódó kiszolgáló létesítmények munkaterületeit szeptember elején adták át, a beruházás jövőre zárul.

AktuálisPécsipari parkkerékpárútcsarnoképítés