2024.04.26, Péntek
Megjelent a Munkásszállások kialakítása programmal kapcsolatos útmutató
pixabay - illusztráció

Megjelent a Munkásszállások kialakítása programmal kapcsolatos útmutató

kormanyhivatal.hu

2020.01.22. 20:00

A piaci szereplők részéről felmerült igényekre való tekintettel 2020. január 22-től a jogszabály már nemcsak a saját munkavállalók munkásszálláson történő elhelyezését teszi lehetővé. Változnak továbbá a munkásszállások kialakításának követelményei.

A munkaerőpiaci mobilitást elősegítő munkásszállás építéséhez nyújtható támogatásról szóló 23/2017. (II. 3.) Korm. rendelet módosításával  ezen felül a 12 000 fős létszámkorlát és a lezárt üzleti év teljesítményének követelménye alóli kivétel szabályok már nem csak a Polgári törvénykönyv szerint elismert vállalatcsoport esetén alkalmazhatók.

A nem üzleti célú közösségi, szabadidős szálláshely-szolgáltatásról szóló 173/2003. (X. 28.) Korm. rendelet módosítása folytán a munkásszállások kialakítására vonatkozó részletes előírásokat (pl. felszereltség, egy főre jutó alapterület, mosdók, zuhanyzók száma, stb.) az Innovációs és Technológiai Minisztérium úgynevezett program útmutatóban teszi közzé.

A Munkásszállások kialakítása elnevezésű központi munkaerőpiaci program keretében nyújtott támogatások igénylésével kapcsolatos – a minimumfeltételeket tartalmazó – útmutatót és annak mellékleteit az alábbi linkekre kattintva lehet letölteni.

AktuálisMunkásszállások kialakítása program