2024.03.28, Csütörtök
Várakozáson felül teljesített az év első napjaiban a MÁV app
mavcsoport.hu

Várakozáson felül teljesített az év első napjaiban a MÁV app

mavcsoport.hu

2020.01.12. 08:00

Az év első bérletvásárlási hulláma felülmúlta a várakozásokat. Januárban pedig 7 nap alatt több bérletet vásároltak a MÁV alkalmazás segítségével, mint egész decemberben, vagyis jól láthatóan rohamosan nő az app népszerűsége.

Már nem csak a menetjegyeket vásárolják sokan a MÁV mobilapp segítségével, de egyre többen választják a havi bérlet vásárlásához is ezt az egyszerű, kényelmes lehetőséget. Tavaly közel 4,6 millió darab belföldi vasúti menetjegyet, bérletet és felárat vásároltak az utasok a MÁV alkalmazáson keresztül. Jellemző az applikáció népszerűségének növekedésére, hogy míg tavaly januárban 4,2 százalék volt a MÁV app aránya az eladott jegyek számából, addig decemberre ez 9,5 százalékra, azaz több mint a duplájára nőtt egy év alatt. Ezen belül az értékesített jegyek száma 2019 utolsó negyedévében megháromszorozódott az egy évvel korábbi adatokhoz képest. Január első hetében is jelentős növekedés látható: idén 7 nap alatt már több mint 108 ezer darab jegyet vásároltak a MÁV app-ban, míg 2019 első 7 napjában ez a szám kicsivel 42 ezer alatt volt, ami több mint két és félszeres növekedés.

A december 1-jei bevezetése óta ezidáig 1300-nál is több (2019. év végéig 663 darab) vasúti bérletet vásároltak a MÁV app-ból. Az így vásárolt bérletek 53 százaléka tanulóbérlet, 47 százaléka pedig dolgozó bérlet, 15 százalékukat pedig e-személyi igazolványhoz rendelve váltották.

További érdekesség, hogy az app segítségével menetjegyet a legtöbben a szobi (70-es) vasútvonalon váltottak, de a szolnoki (100a) és a székesfehérvári (30a) vonal is a dobogón végzett. A mobilalkamazás nyújtotta lehetőséggel vasúti bérletet szintén a főváros elővárosi vonalain váltottak a legtöbben: az élen a Budapest és Vác közötti (70-71-es) utazás végzett; a második a Kelenföld és Érd alsó (30a) közötti, a harmadik pedig a Nyugati pályaudvar és Dunakeszi-Gyártelep (70-es) közötti utazás lett.

további fejlesztéseknek köszönhetően, tervezetten ez év első felétől lesz lehetőség menetjegyet váltani a felszállási állomástól a menetrend szerinti indulási idejénél később induló (késő) vonatra is az alkalmazáson keresztül. A tervek szerint nem kell majd külön regisztráció az internetes jegyvásárlási felülethez és a MÁV applikációhoz – ezeket egységesíti a vasúttársaság, valamint tovább fejlődnek az alkalmazáson belüli utastájékoztatási funkciók is. Emellett várhatóan a Budapest–Bécs viszonylatra nemzetközi menetjegy vásárlására is lehetőség lesz.

AktuálisMÁV Start Zrtmobilappbérletvásárlás