2024.03.29, Péntek
A FINA új időpontot keres a jövő évi vizes világbajnokságnak
pixabay - illusztráció

A FINA új időpontot keres a jövő évi vizes világbajnokságnak

MTI

2020.03.30. 15:58

A vizes sportágakat tömörítő nemzetközi szervezet (FINA) új időpontot keres a jövő nyári fukuokai világbajnokságnak azok után, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) kijelölte a tokiói ötkarikás játékok új dátumát.

A FINA hétfői közleménye üdvözölte a NOB döntését, és azt, hogy ilyen hamar tiszta helyzetet teremtettek a többi sportág számára az új időpont (2021. július 23.-augusztus 8.) kijelölésével.

"A példa nélküli helyzetre rendkívül gyorsan és profin reagáltak a NOB-nál és a tokiói szervezőbizottságban lévő barátaink. A legjobbat kívánjuk mindenkinek, aki segít majd a vizes sportágak versenyeinek minél sikeresebb lebonyolításában jövő nyáron" - idézi a közlemény Julio C. Maglionét, a FINA elnökét.

A szervezet közölte, az új dátum fényében megkezdik a tárgyalásokat a szervezőkkel, a sportolókkal, edzőkkel, a nemzeti szövetségekkel, a televíziós társaságokkal és a szponzorokkal arról, mikor rendezzék meg az eredetileg 2021. július 16. és augusztus 1. közé kiírt fukuokai vizes világbajnokságot.

Korábban az atlétikai szövetség (WA) azt közölte, 2022-re keres új időpontot a világbajnokságnak, amelynek 2021-ben az Oregon állambeli Eugene adna otthont.

AktuálisFINAVizes Világbajnokság