2024.04.27, Szombat
Kirobbanó formában nyitottak a triatlonisták
psnzrt.hu

Kirobbanó formában nyitottak a triatlonisták

psnzrt.hu

2020.08.03. 16:55

A 2020-as év elejének rendkívüli mivoltából a versenyszezon igen későn, nyár elején kezdődött el. A szokásossal ellentétben a PSN Zrt. versenyzői is idehaza indították az évadot, és szép eredményekkel tértek haza a kaposvári eXtremeMan versenyről.

Július utolsó hétvégéjén, Kaposváron több távon is indultak a PSN Zrt. versenyzői, ahol szép sikereket értek el. A szombati napon az elit versenyzőink szálltak versenybe olimpiai és sprint távon. Bicsák Bence olimpiai távon győzött izgalmas versenyben. Az úszás után hátrányba került, amin a kimászás közben elszenvedett sérülés sem segített. Kerékpáron kicsit ledolgozott a különbségből, de nem érte utol a két vezető versenyzőt. A futást 25 másodperces hátrányból kezdte, amit a táv felére ledolgozott, és onnan magabiztos előnyt kiépítve győzött.

Női elit versenyzőink Sárszegi Noémi, Soós Fanni és Hangya Adrienn az idei szezon profiljának megfelelően sprinttávon indultak. Sajnálatosan a két fiatalabb válogatott versenyzőnk nem tudott úszóedzéseket végezni az elmúlt hónapokban, és ez meghatározta a versenyüket is. Noémi az úszás során a férfi mezőny elejével elúszva már nagy előnyt szerzett a többi női indulóval szemben. Fanni és Adrienn a harmadik, negyedik helyen értek partot és egy fővárosi versenytársukkal vették üldözőbe Noémit. Kerékpáron azonban nem tudtak közelíteni hozzá. Noémi a versenyt végig vezetve, kiváló teljesítményt nyújtva fölényesen nyert úgy, hogy mindhárom számban a legjobb időeredményt érte el. Fanni és Adrienn sokat dolgoztak kerékpáron, és jó futással végül a harmadik és negyedik helyet szerezték meg.

 

psnzrt.hu



Olimpiai táv: Bicsák Bence 1.
Sprint táv női: Sárszegi Noémi 1., Soós Fanni 3., Hangya Adrienn 4.

Vasárnap középtávon versenyeztek amatőr sportolóink. Az óriási hőségben a szenior férfiak mezőnyében Maróti Vilmos 2. lett, míg a női versenyben Adrián Dorottya a 6. helyet szerezte meg.

Edzők: Tarnóczi Tamás és Tóth Szilárd.

Forrás: psnzrt.hu

AktuálisPSN Zrt.triatlon