2024.03.28, Csütörtök
Választás előtti együttműködést kötött a Nemzeti Fórum és a Kereszténydemokrata Néppárt három megyei szervezete
Vincze József

Választás előtti együttműködést kötött a Nemzeti Fórum és a Kereszténydemokrata Néppárt három megyei szervezete

Bacsmegye.hu

2021.11.01. 12:20

A Lakiteleki Hungarikum Liget (korábban Lakiteleki Népfőiskola) adott helyet a Kereszténydemokrata Néppárt Bács-Kiskun megyei, Pest megyei és Tolna megyei szervezeteit képviselő, mintegy 140 fős vezetőség által megszervezett három napos választás előtti felkészülési tréningnek, amelyre 2021. október 29-31. között került sor.

 

A találkozóra Harrach Péter országgyűlési képviselő, a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség (MKDSZ) elnökének védnökségével került sor. A rendezvény megnyitóján Lezsák Sándor, az országgyűlés alelnöke, Kerényi János országgyűlési képviselő (Fidesz), és Hölvényi György, a KDNP európai parlamenti képviselője köszöntötte a megjelenteket.

 

Az eddig egyedülálló módon három megyei KDNP-s szervezet által közösen szervezett esemény egy együttműködési megállapodás aláírásával kezdődött. Az együttműködési szándékát a Nemzeti Fórum Egyesület Elnöke, Lezsák Sándor és a három megyei KDNP-s szervezet elnöke: Dr. Mák Kornél (Bács-Kiskun megye), Gaal Gergely (Pest megye) és Orbán Atilla (Tolna megye) jegyezte. Az együttműködési megállapodást szombati előadásában üdvözölte Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök is.

 

A képgaléria!

A rendezvény a Bács-Kiskun megyei KDNP 2014-óta szervezett, azonos tematikájú éves képzési programjaira épülve bővült ki a Pest megyei és a Tolna megyei szervezetek vezetőinek támogatásával.

A tematikának megfelelően a résztvevők Dr. Kozma Gábor, a Gál Ferenc Egyetem rektorának „Anomia és nevelés” című előadását hallhatták, majd Lánczi Tamás politológussal M. Dobos Marianne újságíró beszélgetett „Politikai közösségek hatása a társadalomra” témakörben.

 

A három megye alapszervezeti és megyei elnökei szombaton délután interaktív munkacsoportokban elmerültek a KDNP számára fontos, a hiteles zöldpolitikát megfogalmazó teremtésvédelem témakörben, valamint segítséget kaptak az online közösségi média hatékony használatához és az ehhez kapcsolódó különböző kommunikációs helyzetek megoldásához.

Képfelirat

A KDNP három megyés ökumenikus találkozójának a záró eseményén 2021. október 31-én a megjelentek megemlékeztek a reformáció napjáról, majd ünnepélyes szentmise és istentisztelet zárta a sikeres találkozót.

KDNP

Galéria

AktuálisKdnpMák KornélBács-Kiskun Megyei KDNPkerényi jánosLakitelekLezsák Sándor