2024.04.27, Szombat
Menetrendszerinti repülőjárat indul a Málta-Pécs-München útvonalon
Fotó: Universal Air és piaxabay.com

Menetrendszerinti repülőjárat indul a Málta-Pécs-München útvonalon

MTI

2024.03.23. 07:20

A pogányi légikikötőből heti két járatot indít az Universal Air és rövidesen újabb úti célok bejelentésére is készülnek.

Heti két járatot indít a Málta-Pécs-München útvonalon a máltai Universal Air légitársaság március 26-tól kezdődően - közölte a társaság az MTI-vel. A vállalat közleményében ismerteti, hogy:

a pogányi légikikötőt használó járatai március 26. és október 22. között keddenként és péntekenként közlekednek Pécs érintésével a Málta-München útvonalon.

A légitársaság a Földközi-tenger tágabb térségét szolgálná ki 

Tájékoztatásuk szerint a légitársaság március elején indította el regionális, a Földközi-tenger tágabban vett térségét kiszolgáló légiközlekedési tevékenységét,  Dash 8-400 típusú repülőgépeivel.

Közölték azt is, hogy a következő hetekben a társaság további úti célokat jelent be, a járatok között lesz, amely Athén, Palermo, Ibiza és Korfu reptereit célozza meg.
 


Majdnem két évtized után indul menetrendszerinti járat Pécs mellől

A pécsi önkormányzat korábbi közleménye szerint annak köszönhetően indulhat el 18 év után ismét mentrendszerinti repülőjárat a város melletti reptérről, hogy a helyhatóság a helyi iparkamarával és az egyetemmel közösen kereste a lehetőséget a baranyai vármegyeszékhely és Dél-Németország légi összeköttetése érdekében.
A timesofmalta.com hírportál múlt heti közlése szerint a Universal Air légitársaság újonc a légiközlekedési piacon, s a most induló járatokkal kezdi el a menetrendszerinti utasszállítást.

AktuálisPécsPogánymenetrendszerinti repülőjáratUniversal AirMálta-Pécs-München járat