2024.05.23, Csütörtök
A Pécs a Szolnokkal csap össze a férfi kosárlabda Magyar Kupa négyes döntőjében
Fotó: Illusztráció,

A Pécs a Szolnokkal csap össze a férfi kosárlabda Magyar Kupa négyes döntőjében

MTI

2024.04.06. 10:40

A hétvégén Budapesten a BOK Csarnokban rendezik meg a meccseket.

A harmadik aranyérmére hajt a címvédő Szombathely a Zsíros Tibor férfi kosárlabda Magyar Kupa négyes döntőjében, amelyre a hétvégén a budapesti BOK Csarnokban kerül sor.
Az előző idényben magyar bajnok és jelenleg is éllovas Falco a Szegeddel, míg a másik ágon a Szolnok a Péccsel csatázik a fináléért.
 


2023 óta új rendszerben döntenek a kupáról

A Falco tavaly ugyancsak a fővárosban, méghozzá a Tüskecsarnokban ünnepelhetett 2021 után másodszor kupadiadalt, miután a döntőben egyoldalú meccsen 92-48-ra kiütötte a Sopront. A harmadik helyet a Kecskemétet verő Szolnok szerezte meg. Az MK lebonyolítása 2023-ban változott meg, amikor már nem nyolcas döntőre került sor, ugyanis a negyeddöntőket - amelyeket eddig a nyolcas döntő első napján vívtak - a kupahét közepén rendezték meg a jobb helyezést elérő csapatok pályaválasztó jogával.

Küzdelmes meccsre készülnek 

A Szolnok februárban kinevezett szerb mestere, Oliver Vidin úgy vélekedett, hogy nem volt ildomos megünnepelni az alapszakasz harmadik helyét, mert még messze van a szezon vége.

"A Pécs ellen sok minden múlik azon, hogy milyen kerettel állnak ki most a csapatok, a rutin mellettünk szólhat. Egyelőre nem tudni, hogy milyen súlyos az amerikai Anthony Durham sérülése, az ő játéka egyelőre bizonytalan" - mondta a tréner, míg Pallai Tamás szerint a Pécs egy fiatal csapat, amely szeret verekedni és harcolni.


"Az ellenük vívott bajnokihoz képest most ott lesz nálunk Lukács Norbert és Dustin Thomas is, így előrébb léphetünk a lepattanózás és a benti pontok terén. Sosem szerencsés, ha egy szezonon belül már a harmadik edző ül a padon, de Oliver ezt nagyon jól kezelte, elfogadtuk őt" - fejtette ki a Szolnok játékosa.

Jó formában van a Pécs

Az alapszakaszban hatodik Pécs képviseletében Kerpel-Fronius Gáspár azt mondta az M1-nek, hogy a Szolnok ellen nem férhet bele egy-egy hosszabb kihagyás.
"Negyven percig fókuszálnunk kell, akkor lehet esélyünk, kemény meccsre van kilátás. Mindkét oldalon hangsúlyos a védekezés, így lehet, hogy nem lesz sok pont, mi mindenesetre jó formában vagyunk, az utóbbi öt mérkőzésünkből négyet megnyertünk" - tette hozzá az irányító.
A férfi MK győztese három, az ezüstérmes 1,5 millió, a bronzérmes pedig 900 ezer forintot vihet haza.
A program:
    szombat, elődöntő:
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - SZTE-Szedeák 17.00
NKA Universitas Pécs - NHSZ-Szolnoki Olajbányász 20.00
    vasárnap, helyosztók:
bronzmérkőzés 17.00
döntő 20.00    

AktuálisPécsNKA Universitas Pécsférfi kosárlabda