2024.09.08, Vasárnap
Friss adatok a koronavírus örökítőanyagának jelenlétéről
Fotó: Illusztráció, pixabay.com

Friss adatok a koronavírus örökítőanyagának jelenlétéről

MTI

2024.07.19. 09:00

Stagnálást mutat a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ a honlapján.

Azt írták: a 28. héten a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának mennyisége országos szinten az előző héthez viszonyítva - a mérsékelt koncentrációtartományban - stagnálást mutat. A mintavételi helyek többségét is szintén stagnáló tendencia jellemzi - tették hozzá.

 

Itt emelkedtek az értékek

A vizsgált települések közül emelkedés tapasztalható Szegeden, Székesfehérváron és a Budapest környéki agglomerációs településeken. 

 

 

Csökkenő és határérték alatti eredmények hét vármegyeszékhelyen

Csökkenő tendencia Békéscsabán és Győrben mutatható ki. Öt vármegyeszékhelyen - Kaposváron, Kecskeméten, Szombathelyen, Veszprémben és Zalaegerszegen - továbbra is kimutatási határ alatti mennyiségben van jelen a koronavírus örökítőanyaga a szennyvízben.

 

Ez a helyzet a többi nagyvárosban

A közzétett adatok szerint a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja Budapesti déli részén az "emelkedett", Győrben, Pécsett, Szekszárdon, Szolnokon, Szegeden, Békéscsabán, Debrecenben, Nyíregyházán, Miskolcon, Egerben, Salgótarjánban, valamint Budapest központi és északi részén "mérsékelt", máshol az "alacsony" tartományba esik.

AktuálisNemzeti Népegészségügyi Központkoronavírus örökítőanyag