2024.04.14, Vasárnap

Egy év alatt kétszázzal nőtt a pécsi Hauni Hungária Kft. dolgozói létszáma

MTI

2018.10.11. 22:00

Tavaly ősz óta kétszázzal növelte munkatársai létszámát a dohányipari gépgyártással foglalkozó pécsi Hauni Hungária Gépgyártó Kft.

A hamburgi székhelyű Hauni Maschinenbau GmbH leányvállalataként 1994 óta a baranyai megyeszékhelyen működő cég MTI-nek adott tájékoztatása szerint a társaság már 1350 embert foglalkoztat. A cég történetének legnagyobb létszámbővítését hajtotta végre ez idő alatt - áll a közleményben.     

Kiemelték, szakképzett munkavállalókat - elsősorban fém- és gépipari végzettséggel rendelkezőket - CNC gépkezelőket, gépszerelőket, technikusokat, valamint mérnöki, konstruktőri és informatikai területre is vettek fel új dolgozókat.     

A közlemény szerint a Hauni Hungária vezető szerepet tölt be a Pécsi Tudományegyetem (PTE) duális képzésében, a vállalatnál tapasztalatokat szerző diákok közül sokan a cég munkatársaink lesznek. A Hauni világszínvonalú technológiát, szakmai kihívásokat és "kiugróan versenyképes" bérezést kínál munkatársainak - írták.     

A juttatásokról a többi között megjegyezték azt is, hogy a vállalt lakásvásárlásra vagy felújításra munkáltatói kölcsönt ad munkavállalóinak, az ingázóknak anyagilag is támogatja a napi munkába járást, a még távolabb élőknek pedig lakhatási támogatással segítenek.     

Kiemelték, hogy a juttatási rendszernek is köszönhetően 5 százaléknál alacsonyabb az önkéntes fluktuáció a társaságnál, ami - megfogalmazásuk szerint - alig harmada az országos átlagnak.     A Hauni több mint 20 országban van jelen. A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint Magyarországon a vállalat 2017-ben 109 millió euró nettó árbevételt és 8,6 millió euró adózás előtti eredményt ért el, egy évvel korábban pedig 90,3 millió euró árbevétel mellett 5,1 millió euró volt a nyeresége.

PécsGazdaságlétszámbővítésHauni Hungária Kft.dohányipari gépgyártás