2024.03.19, Kedd
Jelentősen bővítette gyártókapacitását a Terrán
illusztráció: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Jelentősen bővítette gyártókapacitását a Terrán

mti, magyarepitok.hu

2020.08.14. 12:40

A magyar tulajdonú cég a kunszentmiklósi telephelye mellett Bólyon is fejlesztett.

Jelentős beruházásokat fejezett be bólyi és kunszentmiklósi telephelyén is a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. a nyáron – derül ki a cég sajtóközleményéből. A piaci szegmensében Magyarországon legeredményesebb vállalat nemrég Kunszentmiklóson teljesen új üzemmel készült el a már korábban felépített mellett, mellyel már három gyártósora működik Magyarországon (az átadóról külön cikkben számoltunk be).

A most lezárult beruházások a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program mintegy 483 millió forintos támogatásával, összesen 900 millió forintból valósultak meg és a gyárépítésnek is részét képezték: Kunszentmiklóson egy teljesen új automata gyártósort helyeztek üzembe.

 

Ipar 4.0-ás megoldásokkal erősítettek Bólyon

A bólyi telephelyen a kapacitásbővítésben

  • Rundo profilú, új mezőcserép formalemez szettet,
  • valamint cserépszállító ketreceket szereztek be,
  • továbbá bevezettek egy termelésirányítási- és döntéstámogató rendszert is, a meglévő SAP vállalatirányítási rendszer mellett.

Az új szoftver a minőségirányítási rendszerhez kapcsolódik, amely megfelel az Ipar 4.0 megoldások alkalmazásának.

Tavaly a Terrán csoport mintegy 64-65 millió darab tetőcserepet gyártott, amelynek felét Magyarországon, felét külföldön használták fel. Az export a közép-európai régió 9 országába - többek között Csehországba, Szlovákiába, Szlovéniába, Horvátországba, Romániába és Szerbiába – irányul.

építőipari cégeképítőipari alapanyagokGazdaságGINOPTerrán Tetőcserép Gyártó Kft.bólyKunszentmiklós