2024.04.28, Vasárnap
Félmilliárdos fejlesztés a baranyai vállalkozásnál
Fotó: Caadex Kft./facebook

Félmilliárdos fejlesztés a baranyai vállalkozásnál

MTI

2024.02.09. 08:58

Energetikai korszerűsítéssel és eszközbeszerzéssel növeli a termelési hatékonyságát a magyar családi tulajdonban lévő, fémmegmunkálással foglalkozó Caadex Kft.

A baranyai Mindszentgodisán működő társaság bádogos és acélipari termékek gyártásával és kereskedelmével foglalkozik.

Az 1994-ben alapított családi vállalat közleményében azt írta: a beruházásokat a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program plusz pályázatán elnyert 357 millió forintos feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatás és 153 millió forintos saját forrás segítségével valósították meg.
 

Új lézervágó segíti a gyártást 

Ebből egyrészt levegő-víz hőszivattyús rendszert telepítettek a cég tavaly nyáron átadott 6 ezer négyzetméteres, sorozatgyártott ereszcsatorna elemek, illetve rozsdamentes acél tároló edények előállítását szolgáló komlói üzemébe.
A beruházási program másik elemeként a cég mindszentgodisai üzemcsarnokában helyeztek üzembe új, a meglévő lézervágási kapacitást jelentősen bővítő és a megrendelők gyors, hatékony kiszolgálását segítő lézervágó gépet. Az új lézervágó gép pedig lézervágási kapacitásuk bővülését szolgálja, ami növeli majd a versenyképességüket - közölték.

Tavaly avatták fel az új komlói üzemcsarnokot

A társaság tavaly júliusban adta át új komlói üzemcsarnokát, amely 500 millió forintos Ginop forrás és saját erő segítségével valósult meg. A mintegy hetven embert foglalkoztató társaság az MTI érdeklődésére korábban közölte, hogy termékeinek túlnyomó részét külföldön - például Svájcban, Németországban, Ausztriában, Szlovákiában, Csehországban - értékesíti.
A Caadex Kft. 2022-ben 4,96 milliárd, egy évvel korábban pedig 4,28 milliárd forint árbevételt ért el, adózott eredménye 2022-ben 471 millió, míg egy évvel korábban 500 millió forint volt.

GazdaságMindszentgodisaeurópai uniós támogatáskomlóüzemcsarnokCaadex Kft.