2024.04.19, Péntek

Elkészült a komlói Sportközpont küzdőterének új padlóburkolata

Forrás: Komló Város önkormányzat

2017.06.23. 18:14

Vadonatúj padlóburkolat fogadja a hétvégétől a komlói Sportcsarnokba belépőket.

A több mint harminc éves, repedezett és sérült parkettázást az elmúlt hónapban az alapokig visszabontották és teljes egészében kicserélték a szakemberek. Az elöregedett párnafák helyett is újakat fektettek le és ezekre kerültek az új, tartós és kopásálló parketták. Az összesen 43 millió forintos beruházás költségének közel háromnegyedét társaságiadó-felajánlásból, a hiányzó részt pedig önkormányzati támogatásból fedezte a Komló-Sport Kft.

„A város számára mindig is fontos volt, hogy biztosítsa a megfelelő feltételeket az itt élők számára a sporthoz és a mozgáshoz. Emellett a Sportközpont Komló egyik legfontosabb rendezvényhelyszíne, tucatnyi programnak ad otthon minden évben. Ezért is volt fontos, hogy ezt a rekonstrukciót határidőre és megfelelő minőségben el tudjuk végezni” – fogalmazott Polics József polgármester.

A kivitelező komlói vállalkozás szoros határidőkkel dolgozhatott, hiszen a bajnoki szezon májusi végéig a Komlói Bányász élvonalbeli kézilabdázói használták a csarnokot. Hamarosan pedig elkezdődik a Kodály Zoltán Nemzetközi Gyermekkórus Fesztivál, a város legnagyobb hagyományú kulturális eseménye, amelynek szintén a létesítmény ad otthont – immár a megújult padlóburkolattal.

 

Forrás: Komló Város önkormányzat
sportberuházásokHelyi hírekkomlósportközpontpadlóburkolat