2024.07.15, Hétfő

Új tetőt kapott a komlói hajléktalanszálló

onkormanyzat.mti.hu

2017.08.22. 15:16

A nyári intézményfelújítási program részeként megvalósuló tetőfelújítás mellett a tervek között további beruházások, például energetikai korszerűsítés is szerepelnek.

A napokban fejeződött be a tetőfelújítás a komlói hajléktalanszálló épületén. A Vörösmarty utcában lévő, nappali melegedőként és éjszakai szállásként is működő intézmény tetőszerkezete már meglehetősen rossz állapotban volt. A fenntartó önkormányzat ezért még az őszi lehűlés előtt szerette volna rendbe hozni, hogy az ellátásban ne legyenek kényszerű fennakadások. 

Megkönnyítette a munkát, hogy az önkormányzat megállapodott a Pécsi Egyházmegyével az elbontott és újjáépítés előtt álló Szent Bernadett óvoda tetőhéjazatának újrafelhasználásáról. Az óvoda tetejét alig három évvel ezelőtt cserélte ki a város, de a készülő új épülethez nem lesz rájuk szükség. A kiváló állapotú cserepes lemezek így a hajléktalanszállóra kerülhettek. 

„A szálló hivatalosan 24 otthontalan befogadására alkalmas, de a téli krízisidőszakban akár 30 embert is ellátnak itt a Gondozási Központ munkatársai, ezért a folyamatos működés fenntartása nagyon fontos. A tetőcserének köszönhetően hosszú ideig nem kell beázásoktól vagy más problémáktól tartani. A város azonban előre is tervez. Készülünk a szálló energetikai korszerűsítésére, amivel a fűtési költségeken is jelentősen spórolni tudnánk. Az ehhez szükséges pályázatok előkészítésén jelenleg is dolgozunk” – beszélt a tervekről Polics József polgármester.

 

Forrás: onkormanyzat.mti.hu

Helyi hírekönkormányzatkomlóenergetikai fejlesztéstetőfelújításhajléktalanszálló