2024.05.24, Péntek
Panorámaúttal és új épülettel újul meg Nagyharsány szoborparkja
panadea.com

Panorámaúttal és új épülettel újul meg Nagyharsány szoborparkja

2019.02.22. 08:31

A denevérek titokzatos életét bemutató abaligeti múzeumot is fejleszti a nemzeti park.

Csaknem 340 millió forintos beruházással megújul a Villány szomszédságában található nagyharsányi szoborpark - tájékoztatta a fenntartó Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság (DDNPI) az MTI-t.

A közlemény szerint a Környezeti és energiahatékonysági operatív programból (Kehop) finanszírozott projektnek köszönhetően

új, korszerű, a tájba illő stílusú fogadóépület váltja fel "a korábbi egyszerű létesítményt". 

A szoborparkot övező sziklafal peremén panorámasétányt alakítanak ki, amely lehetővé teszi a látogatók biztonságos és természetkímélő mozgását a bemutatóhelyen - tették hozzá. 

A DDNPI felhívta a figyelmet arra, hogy április 25-től - a munkálatok idejére - a szoborpark ideiglenesen bezár. A létesítményt a tervek szerint 2019 novemberében nyitják meg újra a látogatók előtt. A nemzeti park egyúttal közölte azt is, hogy március elsejétől az abaligeti Denevérmúzeumban korszerűsítési munkálatok kezdődnek, amelynek ideje alatt a múzeum zárva tart, előreláthatólag késő őszig. Teljesen megújul az épület, valamint a denevérek titokzatos életét, táplálkozását, vándorlását bemutató kiállítás is.

Helyi hírekturizmusAbaligetDenevérmúzeumNagyharsány