2024.03.29, Péntek
Debütálnak ez európai porondon a pécsi férfi kosarasok
kezdo5.hu

Debütálnak ez európai porondon a pécsi férfi kosarasok

2019.08.21. 12:23

Öt új játékossal erősített az Európa Kupa főtáblájára készülő PVSK.

A PVSK-Veolia férfi kosárlabdacsapata szerdán megkezdte a felkészülést a bajnokságra és a nemzetközi kupaszereplésre.

Az elmúlt idényben bronzérmes együttes edzését megelőző sajtótájékoztatón Bán Gábor, a PVSK Marketing Kft. ügyvezetője elmondta: a hazai bajnokság mellett először szerepel nemzetközi porondon a csapat, amely az Európa Kupa főtábláján kezd. Az ellenfelek pontosan még nem ismertek, holland, portugál, szlovák csapatokra lehet számítani. Az első meccset várhatóan október 23-án hazai pályán játsszák a pécsi kosarasok.

Csirke Ferenc vezetőedző közölte, az idei keret erősebb a tavalyinál. A klub öt játékost igazolt: az amerikai center Charles Aiken a cseh Svitarytól, a rutinos hátvéd Carl Smith a Basic-Fit Brussels-től, az irányítóként is bevethető Quincy Diggs a belga Okapi Aalstarttól, az U20-as válogatott csatár Kocsis Zalán Kaposvárról, a válogatott irányító Ruják András Paksról érkezett. Mellettük újabb egy évre írt alá a PVSK-nál Veljko Budimir csapatkapitány is.   

A szakember szerint ez a csapat is képes lesz arra, hogy agresszív védekezéssel minél kevesebb pontot kapjon, és abból jól induljon támadásba. "Ez a játék tavaly jól működött" - jegyezte meg a vezetőedző. "Az együttesnek a nemzetközi kupában nincs tapasztalata, megpróbálunk minél több, főleg hazai mérkőzést nyerni". 

A PVSK-Veolia kilencmeccses sorozattal készül a hazai és a nemzetközi szereplésre, játszik szeptember 6. és 9. között a kaposvári IX. Orosz László Emléktornán, majd 11-12-én a pécsi Lauber Dezső Sportcsarnokban a Matro-PVSK Centenáriumi Kupán.   

A csapat első bajnoki mérkőzését várhatóan szeptember 27-én, hazai pályán az SZTE-Szedeákkal játssza.

Helyi hírekkosárlabdaPVSK-VeoliaPécs