2024.03.29, Péntek
Mindenes vizsla vizsga Baranyában - Összefoglaló
omvk.hu

Mindenes vizsla vizsga Baranyában - Összefoglaló

omvk.hu

2019.10.24. 16:49

Mindenes vizsla vizsga, őszi tenyészvizsga Baranyában, az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás jegyében.

A rendezvényre a Német Vizslások Egyesülete és az OMVK Baranya megyei Területi Szervezete közös szervezésében került sor, 2019. október 19-én. A megjelenteket Eppel János a Német Vizslások Egyesületének elnöke és a Kamara részéről Agyaki Gábor elnök köszöntötte, majd a vizsga menetéről Kapronczai Tamás vezető bíró adott tájékoztatást. A szervezők kiemelték, hogy az összefogás célja az volt, hogy mind a vadászkutya fajták tenyésztési-, mind vadászati szakmai szempontjai szerint a legmagasabb színvonalon rendezzék meg a mindenes vizsla vizsgát, illetve őszi tenyészvizsgát. Hazánk vadászkutyásainak jelentős szerep jut a 2021. évi Vadászati Világkiállításon és kísérő rendezvényein, így a felkészülést már most el kell kezdeni, a kutyáknak és vezetőiknek egyaránt.

Az esemény központja ezúttal a Natúrhotel Kövestető volt, de tekintettel a vizsga jellegére a különböző feladatokat más-más helyszínen kellett végrehajtani a vizslásoknak. A Kamara az „Egy a Természettel” program keretében elnyert forrásból biztosított pénzügyi támogatással is hozzájárult a színvonalas vadászkutyás rendezvényhez.

A mindenes vizsga fizikailag és mentálisan is megterhelő feladat, hiszen vízen, mezei- és erdei munkában is helyt kell állni, jó teljesítményt kell nyújtani. A bírók értékelése alapján kijelenthető, hogy a megmérettetésen jól felkészített kutyákkal jelentek meg a német vizslások, hiszen valamennyi vadászeb eredményes volt a mindenes- és az őszi tenyész vizsgán.

A vizsga megrendezése során hangsúlyosan megjelentek a magyar vadászati kultúra hagyományai, így szinte már természetes, hogy a Baranya Vadászkürt Együttes szignáljai kísérték a programot.

 

 

Helyi hírekvizslavadászatOrszágos Magyar Vadászkamara