2024.04.19, Péntek
Zöldmezős beruházással épül elektromotor gyár Pécsen
Illuztráció: thyssenkrupp gyár Indiában

Zöldmezős beruházással épül elektromotor gyár Pécsen

mti

2019.10.02. 16:26

A közel 18 milliárd forintos beruházással teremt 200 új munkahelyet Baranyában a német óriásvállalat.

Lerakták a thyssenkrupp új gyárának alapkövét Pécsen, mellyel egy 17,4 milliárd forint értékű fejlesztés rajtolt el. A német autóalkatrész fejelsztő és gyártó a baranyai városban újonnan felépülő üzemében vezérműtengelyeket, nagy hatékonyságú vezérműtengely - és elektromotor alkatrészeket állítanak majd elő. A cég a beruházást 5,57 milliárd forintos állami támogatással valósítja meg.

Palkovics László innovációs miniszter az eseményen elmondta: az épület már jövőre elkészül, és várhatóan a sorozatgyártás is elindul 2020-ban, 2022-ben pedig már teljes kapacitással termelhet a létesítmény. A thyssenkrupp a zalaegerszegi autonóm jármű tesztpálya specifikációinak alkalmazásában a cég erőteljesen vesz részt – mutatott rá.

 

Az autóipar változásaira készülnek Pécsen

Marc de Bastos Ecktein, a thyssenkrupp Hungary Components Technology Kft. ügyvezetője beszédében arra tért ki, hogy az elmúlt években jelentős fejlődést ért el a vállalat Magyarországon. A mai kor legmodernebbjeinek számító gyáraikban nem csak a termék, hanem az előállítás módja is világszínvonalú - tette hozzá.

A thyssenkrupp egésze felkészült az autóipar olyan változásaira, mint amilyen például az elektromos járművek előretörése, így gyorsan, rugalmasan képesek reagálni a piaci folyamatokra - fogalmazott. Elmondta:

a pécsi gyár a jövő technológiáját képviseli mind a gyártást, mind a termékeket érintően.

PécsHelyi hírekinnovációüzemfejlesztésüzemépítés