2024.03.28, Csütörtök
Hamarosan elkészül a Pécsi Tudományegyetem megújult gyógyszerészeti épülete
B Build

Hamarosan elkészül a Pécsi Tudományegyetem megújult gyógyszerészeti épülete

magyarepitok.hu

2019.12.18. 15:42

A B Build már a Rókus utcai építkezés végéhez közelít, a felújított gyógyszerészeti központot hamarosan birtokba veszik a hallgatók.

Korábban már beszámoltunk több projektről, melyekkel a Pécsi Tudományegyetem (PTE) fejlesztési sorozatába illeszkednek be: az oktatási intézmény impozáns fejlesztéssorozaton esik keresztül. Most lapunk az egyetem Rókus utcai épületének munkálatairól kapott tájékoztatást.

 

A képre kattintva galéria nyílik.

 

A kivitelező B Build & Trade Kft. építésvezetője, Molnár Márk elmondta lapunkak: a K épület munkálatai már a végéhez közelítenek, a felújítás és a modern belső terek kialakítása hamarosan véget ér, a projektet pedig átadhatják.

 

Nemzetközi színvonalat képvisel a PTE

A fejlesztés az orvostudományi képzésében nemzetközileg is elismert pécsi egyetem gyógyszerészeti karának több mint 1600 négyzetméterét érintik, a B Build nettó 249 millió forintból vállalta el a munkát.

 

 

Miközben a beruházás során megújulnak és modern kinézetet kapnak az épület terei, a nyílászárók jelentős részének cseréje is megtörténik, valamint a projekt befejeztével megújult laborok és kutatói terek állnak majd a hallgatók és oktatók rendelkezésére. A közösségi terek is megújulnak, emellet a HÖK is hamarosan új irodába költözhet.

 

Fontos a jó együttműködés az egyetemmel

A kivitelező vezető szakembere hangsúlyozta, hogy fontos és folyamatos az együttműködés a Pécsi Tudományegyetemmel is, mivel egyrészt az oktatási időszakban is zajlott a munka, másrészről pedig már készülnek a végső átadásra, melyre a következő év első részében kerülhet sor.

 

Galéria

Helyi hírekPécsoktatási beruházásépületfelújításB Build and Trade Kft.