2024.04.19, Péntek
Új tűzoltólaktanyát kap Baranya megye központja
Illusztráció - a gyöngyösi laktanya látványterve (egerhirek.hu)

Új tűzoltólaktanyát kap Baranya megye központja

magyarepitok.hu

2020.02.10. 07:06

A fejlesztés keretében összesen 19 új szerállást alakítanak ki, a meglévő, régi épületet átalakítva pedig konditermet és raktárhelyiségeket is létrehoznak.

Két ütemben valósul meg a pécsi tűzoltóságot érintő fejlesztés: az első ütemben egy több mint 6300 négyzetméteres új laktanyaépület készül el, a második ütemben pedig a szerkezetileg már meglévő épületrészt fogják megvalósítani – derül ki az uniós közbeszerzési adatokból.

Az első ütemben megépülő új laktanyaépületben 10 darab (2 darab hosszú és 8 darab rövid) új szerállást fognak kialakítani. Az új létesítmény udvarszintből, földszintből és két emeletnyi szintebépítésből fog állni. Ebben az épületben helyezik majd el a Pécsi Katasztrófavédelem Kirendeltségének irodáit (udvarszint), a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot (I-II. emelet), valamint a Pécsi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság helyiségeit (földszint és I. emelet).

A második ütemben átalakításra és részben lebontásra kerülő régi épület udvarszintjén 9 darab szerállást alakítanak ki a hozzá tartozó raktárhelyiségekkel, konditeremmel, öltözőkkel, vizesblokkokkal, szertárral és teakonyha-pihenővel együtt.

Ebben az épületszárnyban kap majd helyet az aggregátorhelyiség és az elektromos főkapcsoló, továbbá a mindkét épületszárny fűtési és használati melegvíz energiáját biztosító távhőközpont, és két műhely is.

Ezen kívül a beruházás részét képezik a gépészeti, a gyengeáramú (tűzjelző, hangosítás, strukturált hálózat, vagyonvédelmi és beléptető rendszer, CCTV, épületautomatikai), a kertészeti, az útépítési és a forgalomtechnikai munkákalatok is. A feladat része továbbá a tűzoltótechnológia beszerzése, beszerelése és üzembe helyezése is.

PécsHelyi hírekközépület