2024.07.12, Péntek
Baba-mama klub nyílt a pécsi Magtárban
Illusztráció: pixabay.com

Baba-mama klub nyílt a pécsi Magtárban

pecsiegyhazmegye.hu

2020.10.23. 12:47

A Pécsi Egyházmegye család pasztorációs munkatársa szerint fontos, hogy ne csak az Anyát, hanem a bennük élő nőt és feleséget is támogassa a klub.

A Pécsi Egyházmegye család pasztorációs munkatársai hívják az édesanyákat és kisgyermekeiket a heti rendszerességgel szervezett baba-mama klubba - írja a pecsiegyhazmegye.hu.

A Baba-Mama Klubot az ihlette, hogy egy kétgyermekes anyuka megtapasztalta, milyen fontos a közösséghez való tartozás, hiszen a gyermekekkel otthon töltött időnek vannak potenciális veszélyei. Ilyen lehet az elszigetelődés, főleg, ha úgy kerülnek ebbe az új élethelyzetbe, hogy a környezetükben, baráti, ismeretségi körükben éppen más cipőben járnak a hozzájuk eddig közel álló, velük napi kapcsolatban lévő emberek. 

Ha ilyenkor az anyuka egy olyan támogató közösségbe kap meghívást, ahol hasonló élethelyzetben lévő nőkkel találkozik, velük felnőtt, őket érdeklő és érintő témákról beszélgethet, az nagyon jó hatással lehet a lelkivilágára. 

 

Beszélgetés mellett közös éneklés és mondókázás is lesz

A Pécsi Egyházmegye család pasztorációs munkatársa szerint fontos, hogy ne csak az Anyát, hanem a bennük élő nőt és feleséget is támogassa a klub, így az érdeklődők meg tudják élni egyszerre mindhárom szerepüket. „Reméljük, hogy a rendszeres találkozások segítséget nyújthatnak, valamint új ismeretségek-, barátságok köttethetnek a jelenlevők között.”

A baba-mama klub szervezői a későbbiekben az anyukák igényei szerint tervezik kisebb előadások, workshopok megszervezését, ezzel is színesítve az együtt töltött minőségi időt.

A koncepció és az első klub pozitív tapasztalata alapján a találkozások első felében adott téma alapján irányított beszélgetés folyhat, amíg a gyerekek egymással szabadon játszhatnak. A második felében pedig a gyermekekkel való kötődést erősítve, a babákkal és tipegőkkel közös énekléssel, ritmus hangszerezéssel, mondókázással, átmozgatással telik a közös idő.

Helyszín:
Magtár Látogatóközpont (7621 Pécs, Dóm tér 6.) 


Időpont:
pénteken 9.30-tól 11.30-ig.


További információ, jelentkezési szándék:
[email protected]

Helyi hírekPécsPécsi Egyházmegyebabakismamaklub