2024.04.23, Kedd
Ismét Kovács Mirella látja el a jegyzői teendőket Mohácson
Illusztráció: pixabay.com

Ismét Kovács Mirella látja el a jegyzői teendőket Mohácson

MTI

2020.11.11. 09:21

Korábban a jegyzőt a város előző polgármestere menesztette.

Ismét Kovács Mirella látja el a jegyzői feladatokat Mohácson - közölte Pávkovics Gábor (Fidesz-KDNP), a Duna-parti város polgármestere a közösségi oldalán. A jegyzőt a város előző, MSZP-s polgármestere menesztette.

Pávkovics Gábor a Facebookon közzétett bejegyzésében emlékeztetett: Csorbai Ferenc (MSZP) volt polgármester minden előzmény nélkül, méltatlanságra hivatkozva, azonnali hatállyal szüntette meg Mohács jegyzőjének a hivatalnál csaknem húsz éve fennálló közszolgálati jogviszonyát.     

 

A jegyző ellen a mai napig nem folyik büntetőeljárás

A szeptember 27-én tartott időközi önkormányzati voksoláson polgármesterré választott Pávkovics Gábor azt írta: a jegyző menesztésével kapcsolatban rengeteg valótlanság jelent meg a nyilvánosságban, például több helyütt lehetett arról olvasni, hogy Kovács Mirella ellen büntetőeljárások vannak folyamatban.     

A polgármester szerint az igazság az, hogy a jegyző ellen a mai napig nem folyik nyomozás vagy büntetőeljárás, továbbá "a bíróság a jegyzői jogviszony megszüntetésének jogellenességét állapította meg". Tájékoztatása szerint Kovács Mirella a héten már megkezdte a munkát.

Mohácson a 2019-es őszi önkormányzati választásokon Csorbai Ferenc azt követően válhatott a Duna-parti település polgármesterévé, hogy egyedüli ellenfele, a várost 1998 óta irányító, a posztért újrainduló Szekó József (Fidesz-KDNP) szeptember végén elhunyt; az őt indító szervezet mást nem jelölhetett az idő rövidsége miatt.     

A szeptember 27-én tartott időközi önkormányzati választáson Pávkovics Gábor 4708, míg Csorbai Ferenc, a Változást Akarók Nemzedéke Közéleti Egyesület (VAN) aspiránsaként 3369 voksot szerzett. Mellettük Bernáth Csillára, a Mi Hazánk Mozgalom (MHM) jelöltjére 265 szavazat érkezett. A voksolás eredményeként a testületben kétharmados többséget alkotnak a Fidesz-KDNP képviselői.

Helyi hírekMohács jegyzőIdőközi önkormányzati választás