2023.02.07, Kedd
Elismert művészek lépnek fel a Filharmónia Magyarország virtuális koncerttermében
Illusztráció: pexels.com

Elismert művészek lépnek fel a Filharmónia Magyarország virtuális koncerttermében

MTI

2020.12.10. 12:00

Az Óbudai Danubia Zenekar és annak partnereként fellépő világhírű Olga Kern zongoraművész játékát a pécsi Kodály Központból közvetítik.     

Nemzetközileg elismert művészek és zenekarok előadásait hallgathatja meg a közönség a Filharmónia Magyarország virtuális koncerttermében - közölték a szervezők.

A közleményben az intézmény jelezte, hogy a jelenlegi járványhelyzet miatt a koncerttermek ugyan zárva tartanak egy időre, azonban a Filharmónia Magyarország közönsége előtt nyitva álla a lehetőség, hogy ingyen, online tekinthesse meg az előadásokat.     

A szervezők december 9-én, szerdán Sebestyén Márta és Andrejszki Judit adventi koncertjét Veszprémből, két nappal később pedig az Óbudai Danubia Zenekar és annak partnereként fellépő világhírű Olga Kern zongoraművész játékát a pécsi Kodály Központból közvetítik.     

December 14-én a világ tíz legjobb zenekara között számon tartott Budapesti Fesztiválzenekar Baráti Kristóf hegedűművész közreműködésével lép fel szintén a baranyai megyeszékhelyen, míg másnap, december 15-én a Vashegyi György vezette Orfeo Zenekar online koncertjét a kaposvári Csiky Gergely Színházból sugározzák a virtuális térben.     

A hangversenyeket a Filharmónia Filharmónia Magyarország Youtube- és Vimeo-csatornáján élőben lehet megtekinteni. A koncertekről bővebb tájékoztatás olvasható a filharmonia.hu weboldalon.

Helyi hírekPécsKodály Központkoncerthangverseny