2024.03.19, Kedd
Indulhat az M6-ost a horvát határig meghosszabbító útépítés
Illusztáció (Bernát Benjámin/magyarepitok.hu)

Indulhat az M6-ost a horvát határig meghosszabbító útépítés

magyarepitok.hu

2020.12.28. 08:05

A STRABAG és a Duna Aszfalt konzorciuma az Unitef-83 és a Főmterv tervei alapján építi meg a mintegy 20 kilométeres szakaszt.

Közzétették az uniós közbeszerzési értesítőben az M6-os autópálya legdélebbi szakaszának közbeszerzési eredményeit, hamarosan elkezdődhet a kivitelezés a STRABAG Építő Kft. és a Duna Aszfalt Zrt. konzorciumának munkájával.

Az autópálya mintegy 20 kilométeres baranyai szakaszának előkészítéséről legutóbb akkor írtunk, amikor az Innovációs és Technológiai Minisztérium tájékoztatott: 600 milliárd forintot útépítésre fordítanak a következő években (ennek része az M6-os meghosszabbítása is). A projekt a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) honlapján elérhető adatok szerint a UNITEF-83 Zrt. és a FŐMTERV Zrt. tervei alapján készül el.

 

 

Villánynál is épül csomópont

Az összesen 90,45 milliárd forintos építkezés során a Bólyt az ivánvárdai országhatárt összekötve a 192+200-as és a 212+139-es km-szelvények között épül meg a négysávos út.

A beruházásban három különszintű csomópont alakítanak ki:

  • az M6 és az M60-as elválásánál,
  • Bóly keleti részénél,
  • és Villánynál.

 

Pihenőhely, mérnökségi telep és ellenőrzőhely is lesz az M6-os új szakaszán

A Horvátországhoz új autópálya-kapcsolatot nyitó fejlesztés során továbbá egy komplex pihenőhelyet adnak át Nagynyárádnál. Összesen 16 hidat építenek, melyek közül a legjelentősebb egy 67 méteres szabadnyílású átkelő lesz (ez utóbbi szintén Nagynyáradnál készül el).

A STRABAG és a Duna Aszfalt emellett megvalósít egy mérnökségi telepet is az 57-es főút és az 56113-as mellékút kereszteződésénél. Ebben a komplexumban irodaépület, hídmérleg, üzemanyagtöltő és parkolók is lesznek majd.

A beruházásban Ivándárdánál pedig egy komplex ellenőrző helyet is kialakítanak

  • két hídmérleggel,
  • két tengelyterhelés mérővel,
  • valamint két tengelysúlymérő épülettel és parkolókkal.
StrabagNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)Duna Aszfalt Zrt.Helyi hírekvillánybólyM60-asM6-os autópályaIvándárdaUnitef-83 Zrt.Főmterv Mérnöki Tervező Zrt.