2024.03.19, Kedd
Megújult a Szent József Iskolaközpont Szekszárdon
Illusztráció: pixabay.com

Megújult a Szent József Iskolaközpont Szekszárdon

pecsiegyhazmegye.hu

2021.01.17. 17:20

Az építészeti, gépészeti, valamint erős- és gyengeáramú rendszerek teljes felújítása mellett, az épület hetvennyolc fő befogadására alkalmas új konyhával és étteremmel bővült.

A Szent József Iskolaközpontba járó tanulók majdnem háromhetes téli szünet után mehettek újra iskolába, nekik is elkezdődött a tanítás, de most egy felújított iskola nyitotta meg a kapuit jelenlegi és leendő tanulói előtt - olvasható a pecsiegyhazmegye.hu-n.

A felső tagozatosok örömmel vették birtokba a felújított épületszárnyat, régi osztálytermeiket, amelyekben az esztétikum és a praktikum ötvöződik a legmodernebb technikával. Az alsó tagozatosok 1,5 év után térhettek vissza ideiglenes helyükről, az ő boldogságuk vetekedett az iskolába érkező óvodásokéval, akiket iskolabejárásra hívtak leendő tanítóik.

Az ezt megelőző napon január 7-én, a kivitelező és a fenntartó részére szervezett iskolabejáráson részt vett Felföldi László püspök is, aki beiktatását követő napon látogatott el az iskolába.

Az iskola 14 hónappal ezelőtt megkezdett felújítását részben európai uniós források tették lehetővé, melyet a Pécsi Egyházmegye saját forrásokból egészített ki. A teljes beruházás meghaladta a hétszázmillió forintot. Az építészeti, gépészeti, valamint erős- és gyengeáramú rendszerek teljes felújítása mellett, az épület hetvennyolc fő befogadására alkalmas új konyhával és étteremmel bővült.

A korszerűsítés során az akadálymentesítés szempontjai is érvényesültek. Sor került a belső ajtók, burkolatok, korlátok, az elektromos vezetékek, fűtőtestek teljes cseréjére. Megújultak a mellékhelyiségek és más vizes berendezések, a wifi és a számítógépes hálózat. A tanulók és a pedagógusok által használatos valamennyi bútor, konyhai felszerelés, és oktatási eszköz teljes cseréjére is megtörtént.

Minden tanterem interaktív táblával felszerelt (ezek közül 4 androidos tábla), az új informatika terem vadonatúj gépei a szemkímélő monitorokkal nem csak a fiúkat nyűgözte le. A kicsik 6 darab új padlórobot segítségével ismerkedhetnek a robotika alapjaival.

A technika műhely mellett egy tankonyha kerül kialakításra, itt valódi ételek készülhetnek majd az életvitel órákon. A könyvtárban olvasókuckó fogadja a látogatókat, ahol kényelmes babzsák fotelekben lehet pihenni mesét hallgatva a kisiskolásoknak. Az általános iskolák között egyedülálló természettudományos labor inkább a szülők figyelmét ragadta meg, bár az apróságok is elcsodálkoztak a biztonsági zuhanyzóval felszerelt termen. A kooperatív oktatásra berendezett terem, amely a művészeti nevelésnek (dráma, énekkar) is ideális helyszíne különleges formáival, színeivel ragadta meg az iskolabejárók fantáziáját. Az egész épületet egységes koncepció szerint rendezték be: színes, vidám, esztétikus, tiszta, rendezett. Jellemzi ez az új ebédlőt, a közösségi tereket, az új bútorokkal berendezett osztálytermeket, a folyosókat éppúgy, mint a folyosón található öltözőszekrényeket, melyeket minden gyereknek ingyen biztosít az iskola.

Helyi hírekSzekszárd iskolafelújításPécsi Egyházmegye