2024.03.19, Kedd
Online szavazást indít a pécsi önkormányzat a helyi tv-torony környezetének fejlesztéséről
Illusztráció: pexels.com

Online szavazást indít a pécsi önkormányzat a helyi tv-torony környezetének fejlesztéséről

MTI

2021.01.13. 13:50

Arról dönthetnek a pécsiek, hogy a Misina-tetőn mozgás- és túraközpontot, családcentrikus közösségi teret vagy a Mecsek természeti erőforrásait bemutató korszerű kiállítóközpontot alakítsanak majd ki.     

Online szavazást indít a pécsi önkormányzat a baranyai megyeszékhely felett magasodó TV-torony környezetének fejlesztésével kapcsolatban - tájékoztatta a helyhatóság közleményben az MTI-t.

A Mecsek 535 méteres, Pécs városközpontjától északra lévő Misina hegy csúcsán megvalósuló fejlesztésekkel kapcsolatban - emlékeztettek a közleményben - egyszer már kikérték a helyiek véleményé. Tavaly augusztusban nyílt ötletbörzét hirdetettek a pécsiek körében, hogy olyan beruházás "jöjjön létre, amely nemcsak folyamatosan vonzza a látogatókat, de gazdaságilag fenntartható és illeszkedik is a befogadó környezethez" - közölték.     

Az akkori öt legjobb ötletterv alapján készített el az önkormányzat három olyan koncepciótervet, amelyek formai és tartalmi szempontból is megfelelnek a pályázat előírásainak, továbbá tartalmazzák azokat az igényeket, amelyeket a pályázók megfogalmaztak - jelezték a közleményben.     

E szerint a kedden elindult és egy hónapon át tartó lakossági szavazáson arról dönthetnek a pécsiek, hogy a Misina-tetőn mozgás- és túraközpontot, családcentrikus közösségi teret, vagy a Mecsek természeti erőforrásait bemutató korszerű kiállítóközpontot alakítsanak majd ki.     

A közlemény alapján a három koncepciótervről a misinaotletborze.hu/szavazas weboldalon található bővebb információ, s szintén e felületen dönthetnek a helyiek online szavazás keretében a következő egy hónapban arról is, hogy melyik irányt támogatják. A szavazás után a legtöbb szavazatot elérő koncepcióterv tervezése és kivitelezése kezdődik meg - előreláthatólag 2022 tavaszán; a kivitelezés egy évet vehet igénybe - írták.     

A fejlesztéseket koordináló Pécsi Városfejlesztési Zrt. honlapja szerint a területi- és településfejlesztési operatív program (top) előző városvezetés idején - 2016 végén -  elnyert, csaknem 380 millió forintos keretéből fedezett beruházást százszázalékos támogatási intenzitás mellett valósíthatják meg.

Helyi hírekPécsMecsekMisina-tetőszavazás