2024.03.28, Csütörtök
Több mint egymilliárd forintos kapacitásbővítési beruházást hajt végre a pécsi Z Elektronika Kft.
Illusztráció: pixabay.com

Több mint egymilliárd forintos kapacitásbővítési beruházást hajt végre a pécsi Z Elektronika Kft.

MTI

2021.05.03. 08:34

Új gyártócsarnok építése és termelőgép-kapacitásbővítés és szervezetfejlesztéssel kiegészülő hatékonyságnövelés valósul meg a baranyai megyeszékhelyen.

Csarnoképítésbe kezd, gyártóberendezéseket vásárol és szervezetfejlesztést valósít meg a Magyar Multi Program keretében elnyert 500 millió forintos vissza nem térítendő támogatásból és saját forrásból az elektronikai bérgyártást és kapcsolódó fejlesztéseket, szolgáltatásokat végző pécsi Z Elektronika Kft. - közölte a cég az MTI-vel.

A mintegy 1,3 milliárd forintos, 2022 nyaráig megvalósuló fejlesztésről a társaság közleményében közölték: a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) segítségével új gyártócsarnok építése és termelőgép-kapacitásbővítés és szervezetfejlesztéssel kiegészülő hatékonyságnövelés valósul meg a baranyai megyeszékhelyen.

Azt írták, hogy az elektronikai fejlesztéssel és gyártással foglalkozó cég a pályázat segítségével hatékonyabban tudja kiszolgálni a jövőben a hazai és a nemzetközi piacot.
A 112 embert foglalkoztató, pécsi telephellyel működő, Zákány Elektronikai Kft. néven 1997-ben alapított, Z Elektronika néven 2007 óta működő magyar tulajdonú társaság az MTI érdeklődésére közölte: az új beruházások megteremtik a további növekedés lehetőségét.     

Kifejtették: a kapacitásbővülés mellett energiát fektetnek saját termék fejlesztésébe is, továbbá tudatos kommunikációs és marketing tevékenységgel márkaépítésre és új ügyfelek megszólítására koncentrálnak. Azt is jelezték, hogy elképzeléseik szerint a dolgozói létszám a következő egy-másfél során folyamatos növekedni fog.

A cég főként az ipari szereplők számára végez bérgyártást, javarészt exportra termel, partnerei között vannak német, svájci, görög és szlovén cégek. Mindezek mellett multinacionális orvostechnikai, autóipari és biztonságtechnikai vállalatoknak is végeznek munkát alkatrészek gyártásával.

A Z Elektronika Kft. 2020-ban több mint 1,7 milliárd forint nettó árbevételt ért el - várhatóan - 164 millió forintos nyereség mellett. A cég a nyilvánosan elérhető cégadatok szerint 2019-ben több 1,67 milliárd forint bevétel mellett 321 millió forintos eredménnyel zárt.

Helyi hírekPécscsarnoképítéselektronikai iparág